ZULÜMDÜR

ZULÜMDÜR

ANODER Başkanı İlkay Kalkan: ‘Galerilerin mühürlenmesi esnafımıza yapılan bir zulümdür’Ankara Oto Galericileri Derneği - ANODER Başkanı İlkay Kalkan; son günlerde yapılan Galeri mühürlemelerinin haksız bir uygulama ve esnafa yapılan bir zulüm olduğunu söy

ANODER Başkanı Kalkan’ın konu ile ilgili tespit ve değerlendirmeleri şöyle:

“Ankaralı İkinci El Otomobil Satışı Yapan Galeriler olarak Ankara Büyükşehir Belediye Meclisince alınan karar doğrultusunda, 1 Mart 2016 tarihi itibari ile Ankaralı tüm galerici esnafının Ankara dışına taşınmasının mümkün olmayacağını kamuoyu ile paylaşarak bu zorlamanın galerici esnafının kepenk kapatmasına sebebiyet vereceğini dile getirdik. Bu hususta Ankara Bölge İdare Mahkemesi’ne başvurduk. Bölge İdare Mahkemesi başvurumuzu haklı bularak ilgili kararın yürütmesinin durdurulmasına karar verdi. Yaptığımız bilgilendirme çalışmaları ve mahkeme kararı neticesinde,  Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi 9 Mart 2016 tarihinde ilgili kararı revize ederek, ‘kapatılarak değil daha modern bir yere taşınmak suretiyle gerekli işlemlerin yapılması’na hükmetti. Belediye Meclisindeki yetkililerimiz karar revizesini takiben yaptıkları açıklamalarda mevcut oto galericiler sitesinin kapasitesinin 550 iken Ankara’da bin 500 civarı galerici faaliyet göstermekte olduğu ve bin civarındaki galeri için ikinci bir galericiler sitesinin hızla yapılması söylemimize destek verir nitelikte beyanatlarda bulundular.

KAPATMALAR HEM HUKUKSUZ HEM DE ZULÜM

Oysa bugün; 9 Mart tarihli revize edilen karar ve sonrası yapılan açıklamaların tam tersi bir şekilde, Bölge İdare Mahkemesinin yürütmeyi durdurma kararı da hiçe sayılarak bugün esnafımızın ekmek tekneleri zabıtalar tarafından kapatılmakta, esnafımız büyük bir mağduriyete maruz bırakılmaktadır. Yapılan kapatmalar kelimenin tam anlamı ile hem hukuksuz hem de zulüm niteliğindedir. Dün olduğu gibi bugün de galerici esnafımıza yapılan haksızlıklar devam etmekte, esnafımız adeta günah keçisi ilan edilmektedir.

Bizler bin esnafın ekmek teknesinin kapanmasının, çalışanları ile birlikte onbinlerce insanın ekmeği ile oynanmasının karşısındayız.

ÇALIŞANLARIMIZ İŞSİZ KALMASIN

Yürütmenin Durdurulması kararının sebebi; Esnafımızın ekmek tekneleri kapanmasın, çalışanlarımız işsiz kalmasın, devletimiz vergi kaybına uğramasın, sektör kayıt dışına itilmesin diyedir. Ne yazık ki esnafımız, teröriste bile yapılmayan muamele ile karşı karşıya bırakılmıştır. Sebebi ise ranta karşı çıkmamız, ekmek teknemize sahip çıkmamız, hem kendimizin hem çalışanlarımızın rızkına sahip çıkmamızdır…

RANTI DESTEKLEME OPERASYONU

Şu anda yapılan tüm girişimler rantı destekleme operasyonudur. Mevcut oto galericiler sitesindeki boş dükkanların yüksek satış ve kira fiyatlarına rağmen baskı ile doldurulması operasyonudur. 

SİTENİN KAPASİTESİ 550 İKEN ANKARA’DA BİN 500 CİVARI GALERİCİ VAR

Bizler sadece 1 Mart 2016 tarihi itibari ile Ankaralı tüm galerici esnafının Ankara dışına taşınmasının mümkün olmayacağını kamuoyu ile paylaşarak bu zorlamanın galerici esnafının kepenk kapatmasına sebebiyet vereceğini dile getirdik ve sadece zaman istedik. Zira mevcut oto galericiler sitesinin kapasitesi 550 iken Ankara’da bin 500 civarı galerici faaliyet göstermektedir. Mevcut oto galericiler sitesindeki fahiş satış ve kira bedellerine rağmen orası tam kapasite ile çalışsa bile dışarıda kalan bin civarındaki galeri ne yapacaktır?

SORUNUN ÇÖZÜLMESİ HUSUSUNDA ETKİN, YETKİN, HAZIR VE NAZIRIZ

Bizler bir an evvel taşınmak istiyoruz ama uygun koşullarda! Ehil kadrosu, geniş üye yapısı ve mali gücü ile ANODER ve Kooperatifimiz ANOKOOP olarak tüm çalışmalarımızı tamamladık, gerek Belediye Temsilcileri, gerekse de Kamu Yöneticileri ile görüşmelerimizi son derece olumlu bir şekilde sürdürdük proje aşamasına kadar geldik. ANODER, ikinci galericiler sitesini yaparak sorunun çözülmesi hususunda etkin, yetkin, hazır ve nazırdır.

Bizler bu dışarıda kalan bin esnafın ekmek teknesinin kapanmamasının, çalışanları ile birlikte onbinlerce insanın ekmeği ile oynanmasının karşısındayız. Esnafımızın ekmek tekneleri kapanmasın, çalışanlarımız işsiz kalmasın, devletimiz vergi kaybına uğramasın, sektör kayıt dışına itilmesin!'' FEYZULLAH DOĞRU/HABERVAKTİM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.