Zincir markette kardeş saldırısı: Kadın, çocuk demediler!

Zincir markette kardeş saldırısı: Kadın, çocuk demediler!

Bursa’nın Gemlik ilçesinde bulunan bir A-101 şubesinde, market zincirinin müşteri hizmetleri anlayışını sorgulatan vahim bir tablo ortaya koydu. Market çalışanı iki kardeş, kendi hatasını ört pas ederek müşterilere saldırdı.

Kitap ve metin yazarı Ercan Faraş, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda ilginç bir saldırıyı aktardı. Faraş’ın iddiasına göre; bir aile marketten 7 adet soda alarak kasaya geldi. Ancak fişte 7 adet altılı paket yazması üzerine aile fişi düzeltme talebinde bulundu. Kasiyerin "iade almayız" şeklinde verdiği cevap, gerginliğin artmasına neden oldu. Müşterinin mağaza sorumlusunu istemesi üzerine ortam daha da gerildi.

ercan-faras.jpg

ÇALIŞANLARDAN ÜNİFORMALI TEHDİT

Olayın boyutu, kasiyerin "Birazdan üniformamı çıkarıp göstereceğim size" şeklinde tehdit etmesiyle daha da vahim bir hal aldı. Müşterinin durumu yatıştırmak için kadınları dışarı çıkarması üzerine, kasiyer üniformasını çıkararak kadınlara saldırdı. Mağaza müdürü geldiğinde ise o da aynı şekilde diğer kadına saldırdı. Saldırgan iki market çalışanın abla kardeş olduğuna dikkat çekildi.

a-101.jpg

Kavgaya erkekler de dahil olunca olay daha da büyüdü. Tekme, tokat ve yumrukların havada uçuştuğu kavgada, genç kızın gözü morardı ve annesi darp raporu aldı.

Video kaynak: Gemlik Haber

BU KARDEŞLERİN İLK VUKUATI DEĞİL İDDİASI

Komşuların ifadesine göre, aynı mağazada 2 hafta önce de benzer bir olay yaşandığı ve toptancıya saldırıldığı iddia edildi. Olay yerine gelen polis ekipleri, şüphelileri gözaltına aldı. Yaşananlar, A-101 gibi büyük bir market zincirinin şubelerinde böyle olayların yaşanabilmesine olanak tanıyan sistemde ciddi sorunlar olduğunu gözler önüne serdi.

SOSYAL MEDYADA GENİŞ YANKI BULDU

A-101 şubesinde yaşanan bu olay, sosyal medyada geniş yankı buldu. Müşteriler, market çalışanlarının saygısız tutumları ve şiddet eğilimleri hakkında şikayetlerini dile getirdi. Olayla ilgili A-101 yetkililerinden henüz resmi bir açıklama yapılmazken, şirketin müşteri memnuniyeti ve çalışan eğitimi konularında ciddi eksiklikleri olduğu yorumları yapıldı.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.