Zeytin Dalı Harekatı’nda görevli Mehmetçiğimize 7'den 70'e destek

Zeytin Dalı Harekatı’nda görevli Mehmetçiğimize 7'den 70'e destek

Çubuk'taki anaokulu öğrencileri Afrin’deki asker ağabeylerine destek olmak için çeşitli malzemeler yollarken, emekliler de "Yaşımız 70 ama işimiz bitmedi. Askerimizle omuz omuza savaşmaya hazırız" diyor.

Zeytin Dalı Harekatı’nda, Afrin’i dört koldan kuşatan ve bölgeyi terör örgütlerinden temizlemeye devam eden Mehmetçiğimize 7'den 70'e destek yağmaya devam ediyor. Afrin aslanlarına destek olmak ve moral vermek amacıyla Çubuk'taki anaokulu öğrencileri harekatta görev alan askerlerimiz için giyecek malzemeleri hazırlarken,  Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Ankara Şube Başkanı Recep Orhan ise "Yaşı 70 işi bitmiş insanlar değiliz. Cephede savaşmak gerektiğinde torunlarımızla omuz omuza mücadeleden kaçmayız" diyerek ilerlemiş yaşlarına rağmen Mehmetçiğin her zaman yanında olduklarını belirtti. 

MİNİKLERDEN MEHMETÇİĞE EN BÜYÜK DESTEK 

anaokulu-ogrencileri-1.jpg

Nüfusa oranla Türkiye'nin en fazla şehit veren ilçesi Çubuk'ta Afrin'e hızla ilerleyen Mehmetçiğe destek kampanyaları sürüyor.  Zeytin Dalı Harekatı'nda görev alan Mehmetçiğe geçtiğimiz hafta bir kampanya kapsamında giyecek ve yiyecek malzemesi gönderen Çubuk'ta şimdi de anaokulu öğrencileri asker ağabeylerine en anlamlı desteği verdi. İlçedeki özel bir kreş ve anaokulu öğrencileri, sınır dışında teröristlere karşı savaşan Mehmetçiğe gönderilmek üzere atkı, bere, eldiven ve duygu dolu mektuplar hazırlayarak Çubuk İlçesi Terör Mağdurları Derneği'ne teslim etti. 

BÜYÜKLERİNİ DUYGULANDIRDILAR 

anaokulu-ogrencilerinin-hazirladiklari-resimler-ve-mektuplar.jpg

Miniklerin bu davranışı karşısında duygulandıklarını belirten Çubuk İlçesi Terör Mağdurları Derneği Başkanı Zeki Avan, "Tertemiz kalpleriyle asker ağabeylerine destek olmaları bizi çok mutlu etti. Kimisi harçlığıyla giyecek bir malzeme alarak kimisi ise kalem yeteneği ile bir resim çizerek ya da mektup yazarak Mehmetçiğe destek vermiş. Bu sevgi ve destek asla unutulmaz. Bu yaşta milli şuura sahip olmaları bizi çok duygulandırdı. İnşallah 7'den 70'e destekle Mehmetçiğimiz Afrin'de büyük bir zafer elde edecek" dedi. 

MALZEMELER YOLA ÇIKTI

mehmetcige-tursu-da-gonderildi.jpg

Mehmetçiğe gönderilmek üzere gönlü bir hayli büyük minikler tarafından Çubuk İlçesi Terör Mağdurları Derneği'ne teslim edilen malzemeler, yola çıktı. En kısa sürede söz konusu malzemelerin teslim edileceği öğrenildi. Gazetemize konuşan Dernek Başkanı Zeki Avan, Mehmetçiğe moral olmak amacıyla harekat boyunca desteklerinin süreceğini aktardı.  

YAŞIMIZ 70 AMA GEREKİRSE CEPHEYE GİDERİZ 

turkiye-emekliler-dernegi.jpg

Afrin'e ilerleyen Mehmetçiğe  Başkent Ankara'dan önemli bir destek de Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Ankara Şube Başkanlığından geldi. Dernek Genel Sekreteri ve aynı zamanda Ankara Şube Başkanı Recep Orhan, her zaman ve her koşulda sınır dışında teröristlerle savaşan Mehmetçiğin yanında olduklarını açıkladı.  Orhan, "Ülkemizin imar ve inşasında alın teri, el emeği göz nuru olan emeklilerimiz, her zaman olduğu gibi vatanına ve milletine yönelen bir tehdit algıladığında her zaman ve koşulda göreve hazırdır. Yaşı 70, işi bitmiş insanlar değiliz. Ülkemize kattığımız değerlerle, bilgimizle, tecrübelerimizle, yeteneklerimizle, olgunluğumuzla ülkemize ve milletimize hizmete her daim hazırız. Cephede savaşmak gerektiğinde bile tereddüt etmeden; evlatlarımızla, torunlarımızla yan yana, omuz omuza mücadeleden kaçmayız" ifadelerini kullandı. 

ALINLARINDAN ÖPÜYORUZ

Ülkemizin ve bölgenin terörden arındırılarak yaşanabilir bir coğrafyaya dönüştürülmesi için başlatılan Zeytin Dalı Harekatı'nı emekliler olarak gönülden desteklediklerinin altını çizen Başkan Orhan şunları söyledi: "Biz bir kez daha diyoruz ki bu operasyona gönülden destek olduğumuz gibi, verilecek her türlü göreve de hazırız.  Sınır dışı harekatta kahramanca mücadele ederken şehit olan askerlerimize Allah'tan rahmet yaralanan gazi evlatlarımıza da acil şifalar diliyor, alınlarından öpüyoruz."

Osman AKDOĞAN/HABERVAKTİM
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.