Zehir tacirlerinin kökü kurutulacak

Zehir tacirlerinin kökü kurutulacak

Vali Ercan Topaca yönetimindeki Ankara Valiliği tarafından iki yıllık Ankara İl Uyuşturucu Eylem Planı hazırlandığı öğrenildi. Başkent'teki zehir tacirlerinin kökünü kurutacak eylem planının detayları şöyle: 

Ankara Valiliği uyuşturucuyla mücadeleye aralıksız devam ediyor. Vali Ercan Topaca'nın göreve gelmesinden bu yana Başkent'teki zehir tacirlerine büyük bir darbe vuruluyor. Kararlılıkla sürmesi beklenen operasyonlarla uyuşturucuya sokak ortamında ulaşılabilirliğin azaltılması, uyuşturucu satışı ve kullanımının önlenmesi hedefleniyor. Bu kapsamda Başkent'teki uyuşturucu satıcılarının kökünü kurutmak için Ankara Valiliği tarafından iki yıllık Ankara İl Uyuşturucu Eylem Planı (2017-2018) hazırlandığı öğrenildi. 

ÖNEMLİ KARARLAR ALINDI

Bu eylem planına göre her türlü doğal ve sentetik uyuşturucu madde ile bunların üretiminde kullanılan ara kimyasalların; ulusal ve uluslararası boyutta kaçakçılığını, üretimini, kullanımı, dağıtımını ve sokak düzeyinde satışını engellemek için önemli kararlar alındı.  Başkent'te uyuşturucuyla mücadele kapsamında uygulanacak stratejiler, faaliyetler, sorumlu kurum-kuruluşlar, iş birliği yapılacak kurum- kuruluşlar belirlendi.

BAŞKENT'E GİRİŞİ ENGELLENECEK

Ankara İl Uyuşturucu Eylem Planı'na göre ilk olarak uyuşturucunun Ankara'ya giriş yapmaması için Başkent'in giriş noktaları; fiziki teknik, insan kaynağı ve yönetim kapasitesi açısından güçlendirilecek. Bu konuda Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü  ile İl Emniyet Müdürlüğü sorumlu olacak. Gerekli hallerde İl Jandarma Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı ile işbirliği yapılacak. 

UYUŞTURUCU İLE SOKAK BAZINDA MÜCADELE DÖNEMİ

İkinci olarak Başkent genelinde uyuşturucu ile sokak bazında mücadele edilecek. Sokak bazlı mücadele için Narkotim'lerin sayı ve etkinliği artırılacak. Kamu personeline yönelik uyuşturucu ile mücadelede sokak bazında mücadele dahil, ödül mekanizmasının güçlendirilmesi sağlanacak. Tüm kolluk birimler; fiziki, teknik, insan kaynağı, araç ve yöntem kapasitesi açısından güçlendirilecek. Metruk binaların yıkımı sağlanacak. İhbar mekanizmaları güçlendirilecek. Bu konuda İl Emniyet Müdürlüğü, Büyükşehir Belediyesi ve İlçe Belediyeler sorumlu olacak. Bölgede görev yapan meslek mensupları, kanat önderleri ve yerel yönetimlerle gerekli hallerde işbirliği sağlanacak.  

YENİ TEKNOLOJİK GELİŞMELERDEN İSTİFADE EDİLECEK

Son olarak ise uyuşturucu suç soruşturmalarında örgütün tüm unsurlarında örgütün tüm unsurlarını deşifre etmeye yönelik suç öncesi ve suç sonrası çalışmalara ağırlık verilecek. Suç istihbarat analizi çalışmalarına yeni teknolojik gelişmelerden istifade edilerek hız verilecek. Kolluk görevlilerine yönelik muhbir yönetimi ve gizli soruşturmacı eğitimleri verilecek. Bu konuda ise Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ile İl Emniyet Müdürlüğü sorumlu olacak. 

OSMAN AKDOĞAN / HABERVAKTİM-

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.