Zam Furyası Taksicileri De Vurdu   Taksicilerin Bağkur İsyanı

Zam Furyası Taksicileri De Vurdu Taksicilerin Bağkur İsyanı

Suya, ekmeğe, ulaşıma, elektriğe gelen zamların ardından taksicilerin Bağkur’una da zam geldi. Evine ekmek götürmek için gece gündüz direksiyon sallayan taksiciler Bağkur’a yapılan korkunç zamma tepkili. Zor geçindiklerini ifade eden taksiciler yapılan za

UĞUR ÖĞÜT / HABERVAKTİM

 

Mamak’ta Boğaziçi Taksi’de çalışan taksiciler Bağkur’a yapılan 130 liralık zamma isyan ediyor. Kendi Bağkur’larını kendileri ödeyen taksiciler zammın insafsızca olduğunu söylediler. 440 lira olan Bağkur ücretinin 570 liraya yükseldiğini belirten taksiciler “zaten zor geçiniyorduk yapılan zammın ardından nasıl geçineceğimiz bilmiyoruz” ifadelerini kullandı. 

NASIL EMEKLİ OLALIM

Yapılan 130 liralık zammın ardından “Nasıl emekli olacağız” şeklinde isyan eden taksici Yakup Kılıçgil, “Bağkur fiyatı 440 liradan 570 liraya yükseldi. Sadece Bağkur’a 130 lira zam geldi. Ödemekte zorlanıyoruz, birçok arkadaşımız Bağkur’unu yatıramıyor. Nasıl emekli olalım, zaten zor geçiniyorduk şimdi daha çok zorlanacağız. Bağkur’u yatırmasak hastaneye de gidemiyoruz, bu kadar fazla zam yapılmaz. 20-30 lira zam yapsınlar, 130 lira zam çok fazla” dedi.   

BU KADAR YÜKSEK FİYAT OLMAZ

“Araçların sigortaları 500 liradan bin liraya çıktı” diyen emektar taksici Seyfi Karataş, “Bu kadar yüksek fiyat olmaz. Bunlarla uğraşsınlar, herkes bu durumdan şikâyetçi. Sigortamız olmazsa araçları çekiyorlar aynı zamanda cezada yiyoruz. Yetkililerin bu duruma müdahale etmesini istiyoruz” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.