Zafer direnişi

Zafer direnişi

Başkent’te kitap denildiği zaman ilk akla gelen adreslerden biri olan Zafer Çarşısı’nda esnaflar, zamana karşı mücadele veriyor.

Bir dönem kitap denildiği zaman ilk akla gelen çarşılardan Zafer Çarşısı bugünlerde müşteriye hasret kaldı. Müşteri kaybının nedeninin geçtiğimiz yıllarda yapılan tadilatın süresinin uzamasına bağlayan kitapçılar, vatandaşların tekrar kendilerini tercih etmeleri için indirim ve kampanyalar başlattıklarını belirtti.

İNDİRİM VE KAMPANYALAR YAPTILAR

Ankara’nın en önemli simgelerinden ve bulunmayan kitapların adresi Zafer Çarşısı müşteriye hasret kaldı. Geçtiğimiz yıllarda yenilenen çarşının tadilat süresinin uzaması ve açılışının gecikmesi nedeniyle müşterinin ayağının kesildiğini ifade eden çarşı esnafı zor günler geçiriyor. Çarşının eski haline kavuşabilmesi için indirim ve kampanyalar yaptıklarını belirten çarşı esnafı vatandaşa çağrı da bulundu.

ESKİYE ORANLA AZALMA VAR

Çarşı esnafı vatandaşlara alışverişlerini Zafer Çarşısı’ndan yapmaları çağrısında bulunarak, “Uzun bir tadilat süresi yaşadık. Daha sonrasında eski müşterilerimizin birçoğunu kaybettik. Müşteri sayımızda eskiye oranla bir hayli düşüş yaşadık. Vatandaşlarımıza alışverişlerini buradan yapmaları için çağrıda bulunuyoruz. Birçok üründe indirim ve kampanya uyguluyoruz. Fiyatlarımız piyasanın altında ve her kesime uygun” ifadelerini kullandı.

DİĞER ETKEN; İNTERNET

Satışların azalmasında diğer bir etkenin internet ortamında kitap satılması olduğunu belirten çarşı esnafı, gelişen teknolojiye ayak uyduramayan esnafın kepenk indirdiğini belirtti. İnternet ortamında satılan ürünlerin dükkânlardaki ürünlere kıyasla daha uygun fiyatlara satıldığını belirten kitapçılar, “İnternet ortamında ne dükkân kirası, ne de işletme giderleri var. Bundan dolayı az kâr marjıyla ürün satılıyor. Bu da müşteriye daha cazip geliyor. Piyasada bu koşullarla rekabet edemeyen esnaflar kepenk indirdi. Önümüzdeki günlerde de kepenk indirmeler devam edecek gibi gözüküyor” ifadelerini kullandı.

Emrah ÖZCAN/HABERVAKTİM
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.