Vatandaşların gözü, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda görüşülen 80 maddelik torba teklifte. Birçok düzenlemenin yer aldığı teklifte yüz binlerce kişiyi ilgilendiren bir gelişme bulunuyor. İşte detaylar...
Yüz binlerce kişiyi ilgilendiriyor: 1,8 milyar lira borç silinecek
![Yüz binlerce kişiyi ilgilendiriyor: 1,8 milyar lira borç silinecek 1](https://cdn.gazeteilksayfa.com/gallery/1244_1.jpg)
![Yüz binlerce kişiyi ilgilendiriyor: 1,8 milyar lira borç silinecek 2](https://cdn.gazeteilksayfa.com/gallery/1244_2.jpg)
Torba teklifle birlikte Genel Sağlık Sigortası (GSS) prim borçlarını ödeyemeyen veya yapılandıramayan vatandaşların borçları silinecek.
![Yüz binlerce kişiyi ilgilendiriyor: 1,8 milyar lira borç silinecek 3](https://cdn.gazeteilksayfa.com/gallery/1244_3.jpg)
Bu kapsamda, 1 milyon 879 bin 401 borçlu vatandaşın yeni düzenleme ile 2014 öncesi döneme ait 1 milyar 835 milyon 604 bin liralık borcundan vazgeçiliyor.
![Yüz binlerce kişiyi ilgilendiriyor: 1,8 milyar lira borç silinecek 4](https://cdn.gazeteilksayfa.com/gallery/1244_4.jpg)
Türkiye gazetesinin haberine göre, torba teklifle birlikte, Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB) sistemi üzerinden yapılan bilgi sorgulama hizmetlerinden katkı payı alınacak.
![Yüz binlerce kişiyi ilgilendiriyor: 1,8 milyar lira borç silinecek 5](https://cdn.gazeteilksayfa.com/gallery/1244_5.jpg)
Bu kapsamda, özel kuruluşlar tarafından aylık 100 milyon sorgu yapılması ve her bir sorgudan 25 kuruş alınması durumunda aylık 25 milyon lira, yıllık ise 300 milyon lira gelir elde edileceği belirtildi.
![Yüz binlerce kişiyi ilgilendiriyor: 1,8 milyar lira borç silinecek 6](https://cdn.gazeteilksayfa.com/gallery/1244_6.jpg)
Cep telefonlarından alınan asgari maktu vergi tutarının her yıl yeniden değerleme oranında güncellenmesi uygulamasının süresi, 2033 yılı sonuna kadar uzatılıyor.
![Yüz binlerce kişiyi ilgilendiriyor: 1,8 milyar lira borç silinecek 7](https://cdn.gazeteilksayfa.com/gallery/1244_7.jpg)
Bu uygulamayla 2024 yılı için bütçeye 250 milyon lira gelir hedefleniyor.