Yunan efsane Etimesgut’a geliyor!

Yunan efsane Etimesgut’a geliyor!

Etimesgut Belediyesi’nin düzenlediği KentFest kapsamında Yunan tiyatrosunun önde gelen isimlerinden Theodoros Terzopoulos, Etimesgut’ta tiyatroseverlerle buluşacak.

Etimesgut Belediyesi’nin düzenlediği KentFest kapsamında, Yunan tiyatrosunun önde gelen isimlerinden Theodoros Terzopoulos, Etimesgut’ta tiyatroseverlerle buluşacak. Uzun yıllardır İstanbul’da sahnelenen oyunlarıyla tanınan Terzopoulos, bu kez Etimesgut CKM Ana Sahne’de “Alarme” adlı oyununu sergileyecek.

1985 yılında kurduğu Attis Tiyatrosu ile adından sıkça söz ettiren Terzopoulos, antik Yunan tragedya metinlerini ve Avrupa’nın önemli yazarlarının eserlerini sahneye taşımış, kendine özgü oyunculuk ve yönetmenlik anlayışıyla tiyatro dünyasında yeni bir soluk getirmişti. Geliştirdiği bu metot dünya genelindeki drama akademilerinde ve klasik çalışmalar bölümlerinde öğretilmeye devam ediyor.

13-14 EKİM'DE CKM'DE

KentFest kapsamında sahnelenecek olan Alarme, Kraliçe I. Elizabeth ile İskoç Kraliçesi Mary Stuart’ın iktidar mücadelesini konu alıyor. Terzopoulos’un bu üçlemenin ilk bölümü olan oyununda, iki kraliçenin çekişmesine tanıklık eden yoksul bir sivil de sahnede yer alarak olayların toplumsal etkisine dikkat çekiyor.

Etkinlik 13-14 Ekim tarihlerinde saat 20:00’de Etimesgut CKM Ana Sahne’de gerçekleştirilecek.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.