Yozgatlılar kurumsallaşıyor: İlk kez bir federasyonun patenti olacak

Yozgatlılar kurumsallaşıyor: İlk kez bir federasyonun patenti olacak

Yozgat Demokrat Dernekler Federasyonu Başkanı Mesut Ayvazoğlu gazetemize özel açıklamalarda bulundu. Başkan Ayvazoğlu, “İlk kez bir federasyonun patenti olacak” dedi.

Başkan Mesut Ayvazoğlu, Ankara’da Yozgat’ın sosyal ve kültürel değerlerini yaşatmak, korumak ve gelecek nesillere aktarmak amacıyla hareket eden Yozgat Demokrat Dernekler Federasyonu hakkında bilgi verdi. 2011 yılında 7 dernekle kurulup; günümüzde 45 dernek ve 200 bin üyeyi temsil ettiklerini belirten Ayvazoğlu kurumsallık konusunda önemli adımlar attıklarını söyledi. Ayvazoğlu, “İlk kez bir federasyonun patenti olacak. Ad ve logomuz Türkiye kayıtlarına geçerek tescillenecek” dedi.

ayvazoglu.jpg

GÜZEL GERİ DÖNÜŞLER OLUYOR

Yozgat Demokrat Dernekler Federasyonu Başkanı Mesut Ayvazoğlu gazetemize yaptığı açıklamada, “Federasyonumuz yöre insanlarımızın bir araya gelerek yaptığı uzun toplantılar sonucunda kuruldu. Amacımız doğrultusunda hemşerilerimizin başkentte derdine derman olmaya, iyi ve kötü günlerinde, sevincinde hüznünde yanında olmaya çalışıyoruz. Bir şekilde birliktelik günden güne büyüyerek devam ediyor. Daha da iyi olacağına inanıyoruz. Güzel geri dönüşler oluyor. Ankara’da resmi rakamlara göre 450 bin Yozgatlı ve Yozgatlılara yönelik 3 federasyon var. Biz de YDFF olarak hizmet veriyoruz. 180-200 bin civarı üyemizi temsil ediyoruz. Geçtiğimiz günlerde genel kurulumuzu yaptık. 3’üncü dönemim olacak önceki dönem başkanlarıma da teşekkür ediyorum. 4 yıllık sürede amacımız olan birçok şeyin hemen hemen hepsini gerçekleştirmeye çalıştık” dedi.

genel2.jpg

FEDERASYONUMUZU GÜZELLEŞTİRDİK

Ayvazoğlu, “Kurumsallıkla ilgili adımlar attık. Genel olarak öncelikle federasyonumuzu güzelleştirdik. Tüm birimlerimize bilgisayar ve yazıcı, internet bağlantısı gibi teknolojik olarak adımlar attık. Yani anlatmak istediğim kurumsal kimlik olmadan olmuyor. Web sitemizi oluşturduk. Önce buralara adım attık. Sonrasında iletişim kısmı olacak. En önemlisi patentimizi alacağız. Bu kurumsallığın en büyük adımıdır. Ben hiçbir STK’nın patent aldığını düşünmüyorum. Bizim logomuzdan adımıza yazı karakterimize kadar patentli olacağız. Bu sene içerisinde bunu almaya karar verdik. İlk kez bir federasyonun patenti olacak. Ad ve logomuz Türkiye kayıtlarına geçerek tescillenecek” ifadelerini kullandı.

kurul.jpg

MOBİL UYGULAMA GELİŞTİRİLECEK

İletişim ile ilgili çalışmalarına değinen Ayvazoğlu, “İnsanlara daha hızlı nasıl ulaşırız diye çalışmalara başladık. İnsanlarla daha hızlı görüşmeler, sonuç ve öneriler olması için adımlar atacağız. Tabii sosyal medya üzerinden bakıyoruz ama biz farklı bir şey düşünüyoruz. Biz yazılımla ilgili farklı şeyler yapmayı düşünüyoruz. Bununla ilgili bir mobil uygulama olabilir. Buradan her şeye ulaşılabilir olmasını sağlamak istiyoruz. Buradan üyelik başvuruları, görev almak istediği alanlar varsa bunlar iletilebilecek. Örneğin kan lazım olduğunda mesaj atıyorsun internetten sosyal medyadan SMS yoluyla ulaşmaya çalışıyorsun. Ama bu sayede elindeki veri tabanı ile anında ulaşıp o kişilere direkt telefonda açabiliriz. Böyle bir uygulama düşünüyoruz. Bu sadece bir örnek. Burada haberler, duyurular, etkinlikler ve üyelik sistemi de olacak. Yani üyeler federasyon piknik yapmış bizim niye haberimiz olmadı demeyecek” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.