Yozgat Sarıkaya Kral Kızı, Antik Roma Hamamı artık ışıl ışıl

Yozgat Sarıkaya Kral Kızı, Antik Roma Hamamı artık ışıl ışıl

Yozgat Sarıkaya'da bulunan Antik Roma Hamamı, halk arasındaki ismiyle Kral Kızı ışıklandırılarak, alanında daha da iddialı bir hale getirildi. Sarıkaya Kral Kızı için hedef Unusco Dünya Mirası Listesi'ne girmek.

Yozgat'ta bulunan Sarıkaya Antik Roma Hamamı, halk arasındaki ismiyle Kral Kızı ışıklandırılarak, alanında daha da iddialı bir hale getirildi. Sarıkaya Kral Kızı için hedef Unusco Dünya Mirası Listesi'ne girmek. 

Yozgat'a bağlı Sarıkaya ilçesinde bulunan ve bu yıl UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'ne alınan, halk arasında "Kral Kızı" olarak bilinen Antik Roma Hamamı (Basilica Therma) ışıklandırılmış gece görüntüsüyle büyük beğeni topladı. 

Yozgat Valisi Kemal Yurtnaç, Roma hamamında incelemelerde bulundu. Vali Yurtnaç, gazetecilere yaptığı açıklamada, hamamın dünyaya tanıtılması için çalışmaların tüm hızla sürdüğünü kaydetti. 

Vali Yurtnaç, yapılan kazılarda bölgede büyük bir topluluğun yaşadığının anlaşıldığını hatırlatarak şöyle dedi: "Bozok Üniversitesi ile Kültür ve Turizm Müdürlüğü elemanları, burada kazı çalışmalarını sürdürüyor. Ben inanıyorum ki Sarıkaya’nın altında tarih yatıyor. Bunları gün yüzüne çıkarmak lazım." 

Yozgat Valisi Yurtnaç, Roma hamamının bir örneğinin de İngiltere'de bulunduğunu ve oraya ücretle girildiğini ifade ederek, "Oraya senelik bir milyon turist geliyor. Bizim buraya ne kadar turist geliyor, hiç kaile alınmayacak sayıda. Bizim amacımız Roma hamamını dünya kültürel miras listesine aldırmaktır. Şu anda geçici listenin içerisinde. Diğer taraftan da Yozgat’ın ve Sarıkaya’nın ekonomisine katkı sunmasını sağlamak istiyoruz. Gündüz çok güzel görüntüye sahip Roma hamamı, ışıklandırmasıyla birlikte gece de ayrı bir güzelliği ortaya çıkmaktadır. Vatandaşlarımız gelip burada fotoğraf çektiriyor. Buranın tanıtımını en iyi şekilde yapmak için çaba sarf ediyoruz ve etmeye de devam edeceğiz" dedi. 

Halk arasındaki ismiyle Kral kızı yani Sarıkaya Roma hamamı nerde ?

Başkent Ankara'da da tarihi bir Roma hamamı bulunmakla birlikte habere konu Roma Hamamı Yozgat'ın Sarıkaya İlçesi Kaplıcalar Mahallesinde, Kaplıca Tesislerinin içerisinde bulunuyor. Roma dönemine ait "Basilica Therma (Aqua Sarvenae)” isimli antik kentin bulunduğu alandaki Roma Hamamı, modern kaplıca tesislerinin bulunduğu alanda yer almaktadır.

kral-kizi-ilk-sayfa.jpg

 

Gazeteilksayfa.com

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.