Yollarda acı tablo
Ramazan Bayramı dönüşünde yine üzücü kazalar meydana geldi. Tüm uyarılara ve alınan tüm önlemlere rağmen geride bıraktığımız bayram süresince meydana gelen 84 kazada 67 kişi yaşamını yitirdi, 341 kişide yaralandı.
Ramazan Bayramı tatilinde, yapılan uyarı ve alınan tüm önlemlere rağmen yurt genelinde trafik kazalarının önüne geçilemedi. Ramazan Bayramı tatilinde arife ve bayramın birinci günlerinde trafik kazalarına bağlı can kayıplarında son 14 yılın ortalamasına göre yüzde 15, geçen yıla göre ise yüzde 13’lük bir azalma yaşanırken acı bilanço 67 kişinin ölmesi ve 341 kişinin yaralanmasıyla sonuçlandı.
70 BİN TRAFİK PERSONELİ GÖREV YAPTI
İçişleri Bakanlığı, Ramazan Bayramı’nda vatandaşların huzur ve güven içerisinde seyahat etmelerini sağlamak, başta otobüs kazaları ve kaza kara noktalarında yaşanan can kayıplarını önlemek için güvenlik önlemlerini artırdı. Karayolu trafik akışını sağlamak amacıyla 13-18 Haziran 2018 tarihlerinde 6 gün süreyle sahada yaklaşık 70 bin trafik personeli, otobüslerde yolcu olarak denetim yapmak için 237 personel ve alınan tedbirler gözden geçirmek ve denetlemek amacıyla 32 polis başmüfettişi ile 24 saat esasına göre görevlendirdi. Alınan bu önlemler sayesinde 20 kaza kara noktasında tatilin ilk iki günü ölümlü trafik kazası meydana gelmedi.
67 KİŞİ YAŞAMINI YİTİRDİ, 341 KİŞİ DE YARALANDI
Ramazan Bayramı'nı fırsat bilen vatandaşlar, akrabalarının yanında geçirmek veya tatil yörelerine gitmek için arife günü sabah saatlerinden itibaren yollara düştü. Karayollarında yoğunluk yaşanırken, trafik ekiplerinin tüm uyarılarına rağmen, aşırı hız, dikkatsizlik ve uykusuzluk kazalara neden oldu. Ramazan Bayramı süresince alınan tüm önlemlere rağmen meydana gelen 84 kazada 67 kişi yaşamını yitirdi, 341 kişide yaralandı. Geçtiğimiz yıl Ramazan Bayramı’nda ise toplam 69 kişi yaşamını yitirmiş, 407 kişi de yaralanmıştı.
EN ÖNEMLİ ETMEN; EMNİYET KEMERİ
Emniyet Genel Müdürlüğü’nce yapılan açıklamada ise, “Can kayıplarına neden olan trafik kazaları incelediğinde ise vatandaşlarımızın hız kurallarına, takip mesafesine, yağışlı yol şartlarına uymamalarının, yol kenarlarına ve tesis girişlerine hatalı park ve/veya duraklama yapmalarının, yorgun ve dikkatsiz araç kullanmalarının, yol koşullarına uygun lastik kullanmamalarının, yaya geçiş önceliklerine dikkat etmemelerinin neden olduğu tespit edildi. Ayrıca kazalarda can kaybının olmasında veya artmasında en önemli etmenin emniyet kemeri kullanılmamasından kaynaklandığı görüldü” denildi.
Emrah ÖZCAN/HABERVAKTİM
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.