Yollar Kaldırımdan Güvenli

Yollar Kaldırımdan Güvenli

Yoğun kar yağışı sonrasında Başkent’te geceleri etkisini artıran dondurucu ayaz kaldırımları buz pistine çevirdi. Vatandaşlar buzlu kaldırımlara nazaran yolda yürümeyi daha güvenli buluyor.

HAKAN ŞAHİN/ HABERVAKTİM

Geçtiğimiz hafta yoğun kar yağışı etkisi altında beyaza bürünen Ankara Başkent’te güzel manzaralar oluşturup en çok çocukları sevindirmişti. Okulların da tatil olmasıyla karın sefasını çocuklar sürdü. Kar yağışının ardından geceleri etkili olan dondurucu ayaz Başkent’te buzlanmalara yol açtı. Belediyelerin tuzlama çalışmalarıyla donması engellenen yollar sürücüler için tehlike oluşturmazken, yayaların kullandığı kaldırımlar adeta buz pistine döndü.

AZ TEHLİKEYİ SEÇTİLER

Çankaya Belediyesine bağlı Necatibey Caddesi üzerindeki kaldırım, yayalar için tehlikeli bir hale dönüştü.  Buradan yürüyerek geçmek zorunda olan vatandaşlar buzla kaplı kaldırımda akla karayı seçti. Çoğu vatandaş kaldırımı kullanmak yerine yoldan yürümeyi tercih etti. Buz tutan kaldırımı daha tehlikeli gören yayalar yoğun trafiğe rağmen yoldan yürüyerek caddeyi aştı. Kaldırıma ayak basan vatandaş geri de dönemedi, düşmemek için çok yavaş bir şekilde yürüdü. Belediye ekiplerinin kaldırıma bıraktığı dubalar buranın ne kadar tehlikeli olduğunu işaret etti. Ancak vatandaşlara kullanabilecekleri güvenli bir yolun ayrılmamış olması, insanları araçların güzergahından geçmeye mecbur bıraktı.

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.