'Yoğurdum Ekşi' Diyen Yok!

'Yoğurdum Ekşi' Diyen Yok!

Eğitim Bir-Sen Ankara 5 No’lu Üniversiteler Şube Başkanı Ayhan Okuyucu, üniversitelerde yaşanan terör olaylarına karşı, yönetimin bu olayları kabullenmek istemediğini belirterek, "Benim yoğurdum ekşi diyen yok" dedi.

OSMAN AKDOĞAN/ HABERVAKTİM-

Eğitim Bir-Sen Ankara 5 No'lu Üniversiteler Şube Başkanı Ayhan Okuyucu, bazı üniversitelerde yaşanan terör olaylarına ve fakülte sekreterlerinin yaşadığı ek gösterge kriziyle ilgili Habervaktim'e çarpıcı açıklamalarda bulundu.

ÜNİVERSİTELER SINIFTA KALDI

Başkan Okuyucu, “Terörle ve teröristle topyekûn mücadelede edilmesi gerekirken maalesef bazı üniversitelerimiz sınıfta kalmıştır. İşin en üzücü tarafı ise bu yardakçılığı barış ve özgürlük adına yapmaları. Hacettepe Üniversitesi'nde terör eylemi gerçekleştiren öğrenci cezalandırılmıyor. Tam aksine karşı duruş sergileyen bir öğrencimize terörist başı Abdullah Öcalan'a hakaret ettiği gerekçesi ile üniversite rektörü tarafından ceza verilmesini esefle kınıyoruz” dedi. Ayrıca PKK'lı bir gurup ölü terörist resimlerinin ODTÜ'de asılmasını da eleştiren Okuyucu, OHAL'in devam etmesinden dolayı bu olaylara karşı basın açıklamasından öte bir tepki veremediklerini anlattı.

 KİMSE KABULLENMEK İSTEMİYOR!
Üniversitelerde yaşanan terör olayları hakkında üniversite yetkilileri ile görüştüğünü ancak kimsenin bu tatsız hadiseleri kabullenmediğini belirten Okuyucu, "Bu konuda görüştüğümüz kişiler, 'Benim yoğurdum ekşi demiyor' böyle bir şeyi kabullenmiyor. Ama sıkıntı gerçekten var. Üniversitelerde terör olaylarının devam etmesi, eğitim ve öğretimi amacı dışına çıkararak bazı olumsuz gelişmelerin yaşanmasına yol açmaktadır. Ben ODTÜ'nün yeni rektörüne bizzat şunu söyledim: 'Zor bir dönemde zor bir göreve geldiniz. ODTÜ geçmişte projeleriyle anılan bir üniversite iken şuanda terör olayları ile anılan üniversite. Dışarıdan size bakıldığında algı bu şekilde gözüküyor' dedim. Bizim bu tür tali yollara saparak zaman kaybetme gibi bir lüksümüz olamaz, olmamalı da" diye konuştu.
FAKÜLTE, YÜKSEKOKUL VE ENSTİTÜ SEKRETERLERİ’NİN

 EK GÖSTERGELERİ DÜZELTİLMELİ

Fakülte sekreterlerinin ek gösterge ve unvan konusunda yaşadığı sıkıntılarla ilgili de açıklamalarda bulunan Okuyucu şunları söyledi: "Fakülte sekreterleri üniversitelerde personelin idari amiri hükmündedir. Bu kişiler Amirlik görevlerini icra ettikleri gibi Fakülte, Yüksekokul ve Enstitülerde harcamalar ile ilgili gerçekleştirme görevini de ifa ederek büyük meblağlara imza atmaktadırlar. Dolayısı ile yaptıkları görev itibariyle daire başkanlarından daha çok mesai harcamalarına rağmen, ek göstergeleri bir türlü düzeltilip çözüme kavuşturulmadı. Daire başkanlarının ek göstergeleri 3600 iken fakülte sekreterinin ek göstergesi ise 3000’dir. Daha vahimi de enstitü, konservatuar sekreterlerinin ek göstergeleri 2200'dür. Bunlar 13/b-4’e göre fakültelere görevlendirme yapılıyor. Fiilen Fakülte Sekreterliği yaptığı halde özlük hakları itibari ile 2200 ek gösterge ile bu görevi icra etmiş oluyorlar"

DEVLET PERSONEL DAİRE BAŞKANLIĞINA ÇAĞRI

“Memur kadrosunda Sekreter olarak görev yapanlar kendilerini yönetici asistanı olarak addediyorlar. Fakülte Sekreteri, Yüksekokul Sekreteri, Enstitü Sekreteri ve Konservatuar Sekteri unvan itibari ile üniversiteler içerisin de alışkanlık kazanmış bir durumda gibi gözükse de, kurum dışından farklı yansıyabiliyor. Bunların unvanlarının değiştirilmesi konusunda bizim çalışmalarımız var ama bizim çalışmalarımız da bir yere kadar. Bunu Devlet Personel Dairesi Başkanlığı da desteklemeli, bu konudaki gerekli kanuni düzenlemeyi yaparak çözüme kavuşturmalıdır."

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.