Yırtık Otobüs

Yırtık Otobüs

Ankara’da toplu taşıma araçlarında sıkıntı yaşanıyor. EGO’nun Opera - Balgat Ceyhunatıf Kansu Caddesi arasında sefer yapan otobüsün körükleri yırtılmış durumda. Demir telle dikilen yırtıkların bir bölümü açık kalmış durumda. Otobüsü kullanan vatandaşlar y

 

UĞUR ÖĞÜT / HABERVAKTİM

 

EGO’nun Opera - Balgat Ceyhunatıf Kansu Caddesi arasında sefer yapan 143 numaralı otobüsündeki manzara vatandaşlar tarafından tepki aldı. Eski olan otobüsün körük bölümünde bulunan yırtıkların bir bölümü demir tel dikilmiş bir bölümü ise açık durumda. Kış aylarının gelmesiyle birlikte havaların soğuduğu şu günlerde böyle bir tabloyla karşılaşan vatandaşlar soğuktan şikâyetçi.

İNŞAAT TELİYLE BAĞLAMIŞLAR

Otobüsün körük bölümünde bulunan yırtıklar nedeniyle üşüdüğünü belirten Göktuğ H., “Havaların soğumasıyla birlikte otobüsteki yırtıklardan soğuk hava giriyor. Otobüslerin klimaları iyi çalışmıyor vatandaşlar olarak yeni otobüsler istiyoruz. Otobüsün körüklü kısmını inşaat teliyle bağlamışlar ve bez kısmı yırttık kış ayları geldiğinden dolayı bu bölümden soğuk giriyor. Yarın yağmur kar yağdığında büyük mağduriyet yaşayacağız yetkililerin şimdiden bu araçları değiştirmesini talep ediyoruz” dedi.

ESKİ OTOBÜS İSTEMİYORUZ

Ankara’da kışın hava şartlarının sert geçtiğini hatırlatan vatandaşlar işlerine, evlerine giderken devamlı toplu taşıma araçlarını kullandıklarını ve yırtıkların kendilerini mağdur edeceklerini ifade ettiler. Soğuklarda mağdur olmak istemeyen vatandaşlar yetkililerin eski otobüslerin yerine yeni otobüslerin getirilmesini istiyor.

OTOBÜSLER DAHA ÖNCE DE GÜNDEME GELMİŞTİ

Daha öncede EGO otobüsünün yaptığı ve 12 kişinin hayatını kaybettiği kaza sonrası otobüsler hakkında şoförler vahim bir iddia ortaya atılmıştı. Habervaktim olarak bu iddiayı şöyle haberleştirmiştik: Dikimevi’nde gerçekleşen ve 12 kişinin hayatını kaybetmesine neden olan kazayla ilgili vahim bir iddia ortaya atıldı. İsmini vermek istemeyen EGO’da görev yapan şoförler Mercedes markalı otobüslerde teknik bir aksaklık olduğunu öne sürdüler.  Otobüsün 4 saniye boyunca kontrolden çıktığını iddia eden şoförler aynı durumun kendi başlarına da geldiklerini söylediler.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.