Yılmaz: Pursaklar'da 'mania hattı' değişecek

Yılmaz: Pursaklar'da 'mania hattı' değişecek

AK Parti’nin Pursaklar Adayı Ayhan Yılmaz, ilçede 1 milyon 300 bin metrekarelik alanı içine alan ‘mania hattı’ engelini çözmek için ilk adımı attıklarını açıklayarak, “Sonuna kadar uğraşacağız” dedi. Yılmaz, bir de cep terminali müjdesi verdi.

AK Parti Pursaklar Belediye Başkan Adayı Ayhan Yılmaz, Hacı Bayram Sofrası’nın işletmecisi Bayram Uçar’ın ev sahipliğinde ilçedeki esnaflarla bir araya geldi.

Bir hayli samimi geçen ortamda Yılmaz, Pursaklar’da hayata geçirmeyi düşündüğü bazı projeleri hakkında esnaflara bilgiler verdi.

PURSAKLAR YEŞİLE DOYACAK 

Karaköy’e 1 milyon 400 bin metrekarelik alana 1. Çubuk Barajını da içine alacak şekilde bir Millet Bahçesi projesinin olduğunu anlatan Yılmaz, bu projenin içinde her türlü aktivitenin olacağını belirtti.

Yılmaz,  “Keçiören tarafındanki çevre yolunun yanında Hacıkadın deresi var. Orada da bir Millet Bahçesi projesi var, buranın Pursaklar’a da bağlantısı var. Gümüşoluk’taki gölün etrafını onarmayı düşünüyoruz. Daha böyle irili ufaklı park-yeşil alan çalışmalarımız olacak. Pursaklar’a binicilik ve okçuluk kursu açmayı düşünüyoruz. Havaalanı yolu kenarına yöresel ürünler pazarı yapmayı düşünüyoruz” dedi.  

PURSAKLAR’A CEP TERMİNALİ

Bölge halkının kilometrelerce uzaklıktaki AŞTİ’ye gitmesine gerek kalmaması için çevre yoluna cep terminallerinin kurulacağını anlatan Yılmaz, “Şehir dışından gelen vatandaşlarımızın AŞTİ’ye gitmeye gerek kalmaksızın Pursaklar’daki cep terminallerinde inebilecek. Yine şehir dışına gidecek vatandaşlarımız arayacak otobüs firmasını ben ‘Pursaklar çevre yolundan’ bineceğim diyecek” diye konuştu. 

SAHA VE PAZAR SAYISI ARTACAK 

Yılmaz, ilçedeki semt sahaları ile pazar yerlerini artırmayı düşündüklerini belirtti.

Yılmaz, öğrenciler için kitap kafe projesi hayata geçireceklerini kaydetti.

Pursaklar’ın merkezindeki otopark sorununu çözme sözü veren Yılmaz, bu konuda bir proje hazırladıklarını kaydetti. 

BAŞKAN TUNA’DAN KAMULAŞTIRMA TALİMATI

Geçtiğimiz hafta Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna’yı makamında ziyaret ettiğini anlatan Ayhan Yılmaz, o toplantıda gündeme gelen iki önemli konuyu esnaflarla paylaştı.

Yılmaz, ''Pursaklar’ın girişinde bir sıkıntı var. Selnikel fabrikasının kamulaştırılması gerekiyordu. Büyükşehir Belediye Başkanımız Mustafa Tuna’yı ziyaretimde bu konuyu görüştüm. Kendisi talimat verdi. O Selnikel fabrikası kamulaştırılacak. Oradan bir yol açacağız ve Pursaklar’a giriş daha kolay olacak. Saray’a da köprülü bir kavşak yapılacak” dedi. 

MANİA HATTI PROBLEMİNİ ÇÖZMEK İÇİN İLK ADIM ATILDI

Pursaklar’da uzun yıllardır çözülmeyi bekleyen ‘mania hattı’ konusunun çözümü için de Başkan Tuna ile görüştüğünü kaydeden Yılmaz şunları söyledi:

“1300 dönümlük bir alanı kapsayan ‘mania hattı’yla alakalı, Büyükşehir Belediye Başkanımız Mustafa Tuna’ya, Ulaştırma ve Altyapı Bakanımızı arattırdık. Konuyu inceleyecekler, bu tamamen bakanlığın yapmış olduğu hatalardan kaynaklanan bir konu. Ya mania hattını eski haline getirip vatandaşlar binalarını yapacaklar ya da kamulaştıracaklar onun rayici neyse onun parasını verecekler. 3’üncü seçenek ise Çevre ve Şehircilik Bakanlığı da devreye girecek. Yeni bir planlamayla mania sıkıntısı olmayan araziler tespit edilecek. Orada daha fazla kat verilecek. O arkadaşlar orada hisselendirilecek. Başka türlü çözülmez bu sorunu gidermek lazım bu zulüm. İsteğimiz haklı bir talep sonuna kadar uğraşacağız. Burada vatandaşın hiçbir suçu yok. Buradan karımız dua olacak. Orada arsası olup gece-gündüz uykuları kaçan biri varsa bu iş çözüldüğünde bize dua etse yeter”

OSMAN AKDOĞAN / HABERVAKTİM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.