Yıllar sonra yeniden! DSÖ’den korkutan ölüm haberi

Yıllar sonra yeniden! DSÖ’den korkutan ölüm haberi

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), Meksika'da A(H5N2) kuş gribi virüsünden ilk insan ölümünün gerçekleştiğini duyurdu.

59 yaşındaki hastanın ateş, nefes darlığı, ishal ve mide bulantısı şikayetleriyle Mexico City'deki bir hastaneye kaldırıldığı ve 24 Nisan'da hayatını kaybettiği belirtildi. Bu vaka, A(H5N2) kuş gribi virüsünün laboratuvar ortamında doğrulanmış ilk insan ölümü olarak kayıtlara geçti.

kus-gribi-2.jpg

ENFEKSİYON KAYNAĞI BELİRSİZ

Enfeksiyonun kaynağının şu anda bilinmediği, ancak Meksika'daki kümes hayvanlarında A(H5N2) virüsünün tespit edildiği ifade edildi. Hayatını kaybeden hastanın kümes hayvanları veya diğer hayvanlarla temasının olmadığı, ancak birçok farklı sağlık sorunu olduğu da belirtildi.

MEKSİKA'DA DAHA ÖNCE DE VAKALAR GÖRÜLMÜŞTÜ

Meksika hükümeti Mart ayında yaptığı açıklamada ülkenin batısındaki Michoacan eyaletinde yaşayan bir ailenin bireylerinde A(H5N2) kuş gribine rastladığını duyurmuştu. Ancak bu vakaların hayvan çiftlikleri ya da insan sağlığı üzerinde risk oluşturmadığı kaydedilmişti.

kus-gribi-1.jpg

DSÖ'DEN UYARI

DSÖ, bu olayın ardından kuş gribi virüsüne karşı dikkatli olunması gerektiğini ve virüsün bulaşmasını önleyici tedbirlerin alınması gerektiğini vurguladı.

KUŞ GRİBİ NEDİR?

Kuş gribi, kuşlarda ve bazı memelilerde görülen viral bir hastalıktır. Virüs, bazı durumlarda insanlara da bulaşabilmektedir. Kuş gribi belirtileri arasında ateş, öksürük, nefes darlığı, kas ağrısı, ishal ve kusma yer alır.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.