Yetimlerin HAMİSİ

Yetimlerin HAMİSİ

Ankara İHH Şubesi her sene olduğu gibi bu yıl da Ramazan faaliyetlerini yoğun şekilde sürdürüyor. Sadece ramazan ayında değil yılın her ayında yoğun bir çalışma içerisinde olduklarını ifade eden İHH yetkilileri Başkent’li yetimlere büyük destek sağlıyor.

İHH( İnsani Yardım Vakfı) Ankara Şube Başkanı Mustafa Sinan Ramazan ayında ve öncesinde yaptıkları yardım faaliyetleri hakkında Habervaktim’e konuştu. Sadece ramazan ayında değil yılın her ayında yoğun bir çalışma içerisinde olduklarını ifade eden Sinan, “İHH Ankara olarak senenin 12 ayı bir şeyler yapmaya gayret gösteriyoruz ama 3 aylar girdiğinde bu faaliyetlerimizi daha da sıklaştırıyoruz” dedi.

Mustafa Sinan, “Ramazan ayında Ankara içerisinde yardımlarda bulunuyoruz. Burada da yetim ailelerimiz var. Tespit ettiğimiz 160’a yakın yetim ailemize yardım göndereceğiz. Buradaki ve Bayırbucak’taki yetim ailelerimize gıda kolileri haricinde yumurta da veriyoruz. Ayrıca süt ve bebe bisküvisi de bu gıda kolilerinin içesinde yer alıyor. Bize gelen fitre, zekat gibi yardımları da ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyoruz. Öğrencilerimize, ihtiyaç sahibi yetim ailelere yardımlarda bulunuyoruz” şeklinde konuştu. 

RAMAZAN ÖNCESİNDE BAŞLADIK

Suriyeli savaş mağdurlarına yardımı kendine borç edinmiş bir STK (Sivil Toplum Kuruluşu) olarak çalışan İHH Ankara Şubesi Suriye içerisine ve ülkemizdeki sığınmacılara yardım ediyor. 
Şube Başkanı Mustafa Sinan, “Kampanyalarımıza 3 aylar içesinde hızlı bir şekilde başladık. Ramazan girmeden önce Bayırbucak tarafındaki yetim aileleri ve ihtiyaç sahibi olan Suriye’de savaş mağduru olup gerçekten çok ihtiyaç sahibi olan kardeşlerimize gıda gönderdik. Hem Yayladığı sınırında hem de Osmaniye’de kamplarda yardım kolileri dağıttık.

Bu gıdaların bir kısmı buralarda dağıtıldı geriye kalan kısmını da Suriye içerisine gönderdik. Suriye içerisindeki Müslüman kardeşlerimize bu yardımları ulaştırdık. Şuan itibariyle sadece Bayırbucak tarafında 400 aileye gıda yardımı yaptık. Ramazan öncesinde Şanlıurfa’daki Suriye’de babalarını kaybetmiş olan yetim ailelerinin de 400 aile ihtiyacı kadar gıda kolisi daha gönderdik. Aynı zamanda çocuk bezi, hasta bezi gibi ihtiyaç malzemelerini de gönderdik” şeklinde belirtti. 

SEMBOLİK YARDIM YAPMIYORUZ

Ankara İHH Şubesinin yardım kolileri diğer STK’ların yardım kolilerine benzemiyor. Bu koliler 5 kişilik bir ailenin 1 aylık tüm gıda ihtiyacını karşılayacak bir hacme sahip. 

Ankara İHH Şube Başkanı Mustafa Sinan, “Bizim gıda kolilerimiz diğer STK’ların yardım kolilerinden biraz daha farklı. İçeriği çok daha geniş. 5 kişilik bir aileye takriben 1 ay yetebilecek gıda gönderiyoruz. Bu bizim için önemli. Yani sembolik olarak yardım etmekten ziyade ailenin ihtiyacını karşılayacak gıdayı vermeye gayret gösteriyoruz. Verdiğimiz gıdanın içesinde 5 kilo şeker, 5 kilo Ayçiçek yağı, 5 kilo pirinç ve 3 kilo da mercimek var. Zeytininden reçeline kadar çeşitli ve bol miktarlarda gıdayı ihtiyaç sahiplerine veriyoruz” ifadelerini kullandı. 

BAŞKENT’TE İHH

İHH Ankara Şubesi yetkilileri Başkent’teki faaliyetler hakkında bilgiler verdi. Ramazanı en iyi şekilde değerlendiren yardım kuruluşlarından bir tanesi olan İHH her gün ayrı bir etkinlik düzenleyecek. 
Başkent genelinde iftar programları ile yetimlerin yüzünü güldürmeyi amaçlayan İHH Ankara Ramazan ayı içerisinde binlerce aile ile bir araya gelecek. Sinan, “Ankara genelinde 5 bölgeye ayırdığımız yetim iftarlarımız oluyor. 10 Haziran dünya yetimler günü İHH aracılığıyla bütün Ankara genelindeki yetimlerimize ve yetim hamilerimize özel bir iftar veriyoruz. Bu iftarımız da ortalama bin kişilik olacak.

İHH olarak ramazan boyunca her gün uluslararası öğrenci derneğimiz aracılığıyla 150 tane yurtdışından gelen öğrenciye iftar veriyoruz. Yine ramazan boyunca bizim öğrencilerimizin bir kısmı ile yetim çocuklarımıza iftar veriyoruz” şeklinde aktardı. 

DİĞER STK’LARA DA VERİYORUZ

Yardımlar esnasında insanlara dağıttıkları gıdaların piyasadaki birçok üründen daha kaliteli olduğunu iddia eden Ankara İHH, uluslararası bir kuruluştan helal ürün sertifikası da edindi.
Kaliteden ödün vermediklerinin altını çizen İHH Ankara Şube Başkanı Mustafa Sinan, “Yardımda bulunurken kaliteye de özen gösteriyoruz. Verdiğimiz sütler tam yağlıdır.

Bebe bisküvilerini kendimiz ürettiriyoruz. Bu verdiğimiz ürünler GİMDES’ten helal sertifikalıdır. Aynı zamanda hem GİMDES’in hem de üretici firmamızın 2 tane gıda mühendisinin kontrolü ile beraber üretiliyor. İHH Bebe bisküvimizin Türkiye’deki en kaliteli markalardan bir gömlek daha üstün olduğunu iddia ediyoruz. Ankara’daki yardım dağıtan diğer STK’lara da biz bebe bisküvimizi onlar da dağıtsın diye veriyoruz. İHH Ankara olarak ürettiğimiz için buradaki STK’lara da bebe bisküvisi ve süt konusunda da yardımcı olmaya gayret gösteriyoruz” dedi. 

HAKAN ŞAHİN  -  HABERVAKTİM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.