Yetenekler keşfedilecek

Yetenekler keşfedilecek

Gölbaşı Belediyesi, Ankara Üniversitesi ve Gölbaşı Kaymakamlığının ortak projesiyle, ilçedeki 5 bin 500 çocuk yetenek taramasından geçirilerek, ilgili spor kulüplerine yönlendirilecek.

Ankara Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi, Gölbaşı Kaymakamlığı ve Gölbaşı Belediyesi ortaklığında, “Gölbaşı İlçesinde İlk Öğretim Okullarına Devam eden 8-12 Yaş Grubu Çocukların Sportif Yetenek Arama, Yönlendirme ve Takip Projesi” protokolü Gölbaşı Kaymakamlığında imzalandı.
Gölbaşı Kaymakamı Tülay Baydar Bilgihan, Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erkan İbiş,  Gölbaşı Belediye Başkanı Fatih Duruay ve Ankara Üniverstesi Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mitat Koz’un imzaları attığı protokol törenine, ilçe birimleri de katıldı.

Projeyle, Gölbaşı’nda eğitim gören 8-12 yaş grubundaki çocuklar  spora eğilim ve yatkınlıklarına göre Ankara Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi öğretim elemanlarının uygulayacağı testler sonucu belirlenecek. Projeyle daha sonra yetenekli çocuklar seçilerek başta Gölbaşı Belediyesi Spor Kulübü olmak üzere yeteneklerine göre ilgili spor kulüplerine yönlendirilecek.

Ankara üniversitesi öğretim elemanlarının Gölbaşılı öğrencilerin dikkat, çabuk reaksiyon gösterme  ve karar verme yetilerini uygulayacağı testler ile ölçeceği proje yetenek seçiminde ilk kez uygulanması bakımından Türkiye’de ilk kez uygulayacak.

BİLGİHAN: “5 BİN BEŞYÜZ ÖĞRENCİ YETENEK TARAMASINDAN GEÇECEK”

Çocukların Sportif Yetenek Arama, Yönlendirme ve Takip Projesi protokolü imza töreninde konuşan Gölbaşı Kaymakamı Tülay Baydar Bilgihan “Ekim ayı itibariyle başlayacak çalışmayla 2 senelik periyotla çocuklarımızın yetenek taramaları yapılacak. Akabinde üniversitemizin teknik imkanları, Gölbaşı Belediyesi’nin donanımsal ve alt yapı desteği ile yaklaşık 5.500 öğrenci yetenek taramasından geçecek” dedi.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.