Yeşil nohutlar çıktı

Yeşil nohutlar çıktı

Bahar aylarının gelmesiyle tarlalardaki nohutlar da yeşermeye başladı. Büyük bir beğeni ile tüketilen nohutun yeşil hali de çarşı pazarların yanı sıra seyyar tezgahlardaki yerini aldı. 

İşte Başkent’ten bir seyyar satıcı; tezgahına doldurduğu yeşil nohutları vatandaşa arz ediyor. Beğeniyle tükettikleri yeşil nohutu görüp, parası olanlar hemen satıcının etrafını sarıyor. Yeşil nohutları manavlarda da bulmak mümkün. Ancak seyyar satıcılara oranla pahalı olabiliyorlar. Vatandaşın tercihi daha çok seyyar satıcılar oluyor. 

EKMEK PARASI

Görüştüğümüz seyyar satıcılar sabah saat 3 sularında meyve-sebze haline gittiklerini, buradan kiloyla toplu yeşil nohut alıp bunları deste haline getirdiklerini, ardından sokaklara çıkıp satışa başladığını anlatırken “Ne yaparsın ekmek parası. Henüz sabah ezanı bile okunmamışken hale gelip, nohut alıyorum, desteleyip, üzerine biraz kar koyarak satıyorum” diyor.

Seyyar satıcı günde kaç demet yeşil nohut sattığı konusunda ise “Değişiyor. Bazen hepsini tüketiyorum. Bazen elimde kalanlar oluyor, fiyatını düşürüyorum, karsız satıyorum ki bari zarar etmeyeyim. İlk çıktığında hepsini tüketiyordum. Zamanla satışlar düşüyor tabi. Evime ekmek götürecek kadar satayım yeter. Allah büyüktür” diyor. 

FARUK TUFAN / HABERVAKTİM


 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.