Yerli savunma sanayi görücüye çıkıyor

Yerli savunma sanayi görücüye çıkıyor

Bu yıl ilki düzenlenen 1. Uluslararası Askeri Radar ve Sınır Güvenliği Zirvesi yarın Başkent’te başlıyor. Yerli ve milli savunma sanayinin görücüye çıkacağı zirvede 15 yeni yerli proje tanıtılacak. Zirveye Bakan Soylu ve Akar da katılacak.

Sınır güvenliği ve askeri radar alanında yerli ve milli projeler bu yıl ilki düzenlenecek olan 1’inci Uluslararası Askeri Radar ve Sınır Güvenliği Zirvesi’nde tanıtılacak. MÜSİAD Ankara tarafından gerçekleştirilecek Zirve, 2-3 Ekim 2018 tarihlerinde Hilton Garden Inn Ankara Gimat’ta düzenlenecek. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’ın katılımı beklenen zirvenin açılış konuşmalarını; Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Bakan Yardımcısı Hasan Büyükdede, Savunma Sanayii Başkanlığı (SSB) Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir, Ankara Valisi Ercan Topaca yapacak.

SAVUNMA SANAYİNİN TÜM TEMSİLCİLERİ TEK ÇATI ALTINDA

6 milyar dolarlık üretim gücünü 10 kat artırma potansiyeline sahip olan Türk savunma sanayi, sektörün üssü kabul edilen Ankara’da bir araya geliyor. 1’inci Uluslararası Askeri Radar ve Sınır Güvenliği Zirvesi; kamu, özel sektör, sivil toplum kuruluşları, meslek örgütleri ve üniversite temsilcilerinin buluşma noktası olacak.

SOYLU VE AKAR’DA KATILACAK

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’ın katılımı beklenen Zirve’nin açılış konuşmalarını; Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Bakan Yardımcısı Hasan Büyükdede, Savunma Sanayii Başkanlığı (SSB) Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir, Ankara Valisi Ercan Topaca, Hatay Valisi Erdal Ata, MÜSİAD Genel Başkanı Abdurrahman Kaan, MÜSİAD Ankara Başkanı İlhan Erdal ve MÜSİAD Ankara Savunma Sanayi ve Havacılık Sektör Kurulu Başkanı ve MÜSİAD Ankara Yönetim Kurulu Üyesi Fatih Altunbaş yapacak.
15 YENİ PROJE İLK KEZ LANSE EDİLECEK
Askeri radar ve sınır güvenliği alanında ilk kez bu çapta önemli bir zirve düzenleniyor. İki gün sürecek zirve boyunca yerli üreticiler yabancı alıcılarla ticari iş birliği görüşmeleri gerçekleştirecek. Yerli ve milli savunma sanayinin en son teknolojiyle ürettiği 15 yeni proje (beton kale, teknolojik radar vb.) ilk kez lanse edilecek. Sahil Gözetleme Radar Sistemi (SGRS) projesi özel oturumu hayata geçirilecek. 

ELEKTRONİK HARP UYGULAMALARI DETAYLANDIRILACAK

Savunma Sanayii Başkanlığı tarafından hassas bölgelerin korunmasına yönelik son gelişmeler paylaşılacak. Sınır ötesi operasyonlarda ve sınır güvenliği amacıyla İHA kullanımı hakkında bilgiler aktarılacak. Mobil sınır güvenlik sistemleri teknolojisi hakkında bilgi verilecek. Sınır karakollarında prefabrike betonarme kabul toplanma merkezleri tanıtılacak. Havadan SAR sistemleri ile gözetleme uygulamalarına dikkat çekilecek. Türkiye’nin hava savunmasında yeni nesil radar ve elektronik harp uygulamaları detaylandırılacak.

Emrah Özcan/HABERVAKTİM
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.