Yenişehir Pazarı esnafının güvenlik talebi

Yenişehir Pazarı esnafının güvenlik talebi

Sıhhiye'de bulunan Sosyete Pazarı olarak da bilinen Yenişehir Pazarı esnaflarından Emrah Önler vatandaşın güvenlik kaygısı nedeniyle pazara gelmekten çekindiğini söyledi.

Sıhhiye Sosyete Pazarının 10 yıllık esnafı Emrah Önler pazarda eski günlerin aksine işlerin hayli düştüğünü söyledi. Gazetemize konuşan Önler, pazarda güvenlik yetersizliğine dikkat çekerek taciz kavgaların ve taciz olaylarının olduğunu müşterilerinde bu yüzden çekildiğini söyledi. Ayrıca Önler, güvenlik görevlilerinin görevini yaptığını ancak yetişemediğini de belirtti. 

AHLAKSIZ KİŞİLER GELİYOR

dsc_0894.jpg

Pazarın en yoğun gününün Perşembe olduğunu ve bugünde taciz olayları ile sıkça karşılaştıklarını vatandaşların kendilerine söylediğini belirten Önler, “ En yoğun gün Perşembedir. Ancak tacizciler buraya geliyor ve insanları rahatsız ediyor. Müşteriler bize söylüyorlar biz tepki gösteriyoruz fakat işimize bakamıyoruz o yüzden Çankaya Belediyesi’nden burada güvenlik sayısını artırmasını ve güvenlik kamerası konulmasını istiyoruz. Böylelikle ahlaksız kişilerin önüne geçeriz” dedi. 

İŞLER DÜŞTÜ ESNAFTAN GİDENLER VAR

dsc_0895.jpg

İşlerin eski günlere nazaran hayli düştüğünden yakınan Önler,” Son yıllarda işlerimiz düştü. Normal vatandaşlar bu kavga ve taciz olaylarından dolayı çekildi. Eskiden İstanbul esnafı gelirdi işler düşünce artık onlarda gelmez oldu. Birkaç tane esnaf arkadaşımız iş olmadığından tezgâhlarını kapattı. Bu konuda da Çankaya Belediyesi’ne olan ödemelerimizde kolaylık sağlanabilir” diye konuştu. 

Erkal ERDOĞAN/HABERVAKTİM
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.