Yenikent'e ilçe teklifi

Yenikent'e ilçe teklifi

MHP Ankara Milletvekilleri Yaşar Yıldırım ve Erkan Haberal, nüfusu 100 bini geçen Yenikent’in, Başkent’in 26’ncı ilçesi olması için ortak kanun teklifi verdi.  

MHP Genel Başkan Yardımcısı, Ankara Milletvekili Yaşar Yıldırım ile TBMM İdare Amiri, Ankara Milletvekili Erkan Haberal, nüfusu 100 bini geçen Yenikent’in ilçe olması için kanun teklifi verdi. Yıldırım ve Haberal tarafından ortak hazırlanarak TBMM Başkanlığı’na geçtiğimiz 2 Ağustos’ta sunulan kanun teklifinin gerekçesinde, Ankara’nın en eski yerleşim yerlerinden biri olan Yenikent’in Başkent’in merkezine 30 km, bağlı bulunduğu Sincan ilçe merkezine ise 7 km uzaklıkta yer aldığı, gün geçtikçe artan nüfusu nedeniyle bölgede ciddi aksaklıklar yaşandığı, 105 bin 300 nüfusuna ulaşan Yenikent’te ikamet eden bölge insanının kamu hizmetlerinden zamanında ve etkin bir şekilde yararlanmadığına dikkat çekildi. 

“HİZMETLERDEN MAHRUM KALIYOR”

Gerekçede ayrıca şunlara da yer verildi: “Özelikle sağlık hizmetlerinden mahrum kalan Yenikent halkı, mesai saatlerinden sonra, değil acil bir hastalık için sağlık kurumuna gitmek, bir ilaç almak için nöbetçi eczane bile bulamamaktadır. Öte yandan ulaşımda saatler süren yol çilesi çekmektedir. Sincan Belediyesine bağlandıktan sonra Yenikent’e ait polis merkezi de kapatılmış ve Yenikent’te büyük bir güvenlik zafiyeti baş göstermiştir. Kendisine ait bulunan 13 mahallesi olan Yenikent bulunla beraber içerisinde PTT, Ziraat Bankası, TOKİ yerleşim yerleri, Yenikent Stadyumu, aile sağlığı merkezleri ve Başkent Hastanesi’ne bağlı bir poliklinik bulundurmaktadır. Nüfusu 100 bini aşmış birçok bölge il statüsüne geçmişken yaklaşık 105 bin 300 nüfusa sahip Yenikent ilçe statüsüne kavuşamamıştır.” 

13 MAHALLELİ OLACAK

Teklifte Yenikent’e bağlanması istenen 13 mahalle ise şöyle: Adale, Fevzi Çakmak, Menderes, Mustafa Kemal, 29 Ekim, İlyakut, Çoğlu, Akcaören, Erkeksu, Kesiktaş, Yeni Kayı, Mülk, İncirlik.   

İLÇE OLMASI İÇİN GEÇMİŞTE DE TEKLİF VERİLDİ

Yenikent’in ilçe olması için geçtiğimiz yıllarda MHP’li ve CHP’li milletvekilleri birçok kez Meclis’e kanun teklifi vermiş; ancak öneri kabul görmemişti. MHP’li vekillerin teklifin yasalaşması halinde Yenikent, Ankara’nın 26’ncı ilçesi olacak.  Başkent’te en son ilçe unvanına kavuşan yer ise 2008’de Pursaklar olmuştu. 

OSMAN AKDOĞAN

Gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.