Yeni yerinde hizmette 

Yeni yerinde hizmette 

Eğitim – Bir - Sen Ankara 1 No'lu şube binası Emek'teki yeni yerinde hizmete girdi. Açılışa Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, şube başkanları ve birçok sendika üyesi katıldı.

Memur-Sen Konfederasyonu'na bağlı Eğitim- Bir- Sen Ankara 1 No'lu şube binası Emek'teki yeni yerinde önceki akşam hizmete girdi. Açılışa Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, şube başkanları ve birçok sendika üyesi katıldı. Açılış programı Kuran'ı Kerim tilaveti ile başladı. Konuşmaların ardından gelen konuklara çeşitli ikramlarda bulunuldu. 

"EVET" İÇİN ÇALIŞACAĞIZ
Açılış programında konuşan Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, 16 Nisan Anayasa değişikliği referandumunda "evet" oyu kullanacaklarını söyleyerek, “Siyasi istikrar olmadan ekonomik istikrar ve toplumsal barış olmasının mümkün olmadığını biliyoruz. Altmış yıllık çok partili dönemde altmışı aşkın hükümet kurulduğuna şahit oluyoruz. Böyle bir memlekette siyasi istikrar olduğunu söylemek mümkün değil.  Siyasi istikrarsızlık ise en fazla dar gelirli vatandaşlarla kamu görevlilerini etkiliyor.

Tırnağımızla kazıyarak elde ettiğimiz kazanımlar, siyasi belirsizliklere kurban gidiyor. Cumhuriyet dönemi tecrübesi göstermiştir ki mevcut parlamenter sistem ile yönetimde istikrar sağlanması olası değil. Bu nedenle biz de tercimizi bir hükümet sistemi deşikliğinden yana kullanarak teşkilat olarak  'evet' için çalışacağız" dedi. 

 MEMUR-SEN STK GÖRÜNÜMLÜ ÇETELERE BENZEMEZ
Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen camiasının üyeleri ve kamu görevlileri ile ilgili çalışmalarının önemli kazanımlar elde edilmesini sağladığına işaret eden Yalçın, ancak sorumluluklarının bununla sınırlı olmadığına dikkat çekti. Ülkede yaşanan siyasi kaoslarda bazı sivil toplum görünümlü çetelerin milletten yana değil vesayetten yana tavır ortaya koyduğunu söyleyen Ali Yalçın, “Beşli çetenin 28 şubat sürecinde üstlendiği rol, cumhuriyet mitinglerinde orduyu göreve davet eden örgütler ve daha niceleri, sendika görünümü altında millete düşmanlık ettiler.

Ancak Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen her zaman milli iradeden yana tavır koymuş tertemiz bir maziye sahiptir. Ayrıca toplumsal talepleri görmezden gelen anlayışla mücadelede de çığır açmış bir camiayız. Mazimiz, önümüzdeki süreçte de önemli işlere imza atmamız
yönünde beklenti oluşturmaktadır. Bu da sorumluluğumuzu bir kat daha arttırmaktadır” diye konuştu.

BİR MİLAT...
Habervaktim'e konuşan Eğitim- Bir- Sen Ankara 1 No'lu Şube Başkanı Yüksel Haşlak, Sıhhiye'deki eski şube binalarının yetersiz geldiğini ve trafikten dolayı gelen ziyaretçilerin bir hayli zorluk çektiklerini belirterek, "Mülkü şubemizin olan yeni hizmet binamızı bir milat olarak değerlendiriyoruz. Sıhhiye'de bulunan Beyaz Saray'daki eski yerimiz trafik açısından bir sürü sıkıntıydı. Oraya kira ödüyorduk. Bir faaliyet yapamıyorduk. Yeni hizmet binamız şimdi herkesin rahatlıkla ulaşabileceği bir noktada.  Burası sosyal faaliyet yapabileceğimiz imkanları olan bir yer" dedi. 

SORUNLARIN ÇÖZÜLDÜĞÜ ŞUBE
1 No'lu Şube Başkanı Yüksel Haşlak, sorumlu olduğu bölgelerle ilgili de bilgi vererek, "Merkez teşkilat, Bakanlık, İl Milli Eğitim, Çankaya, Gölbaşı, Haymana, Polatlı, Bala, Şereflikoçhisar, Evren bize bağlı. Merkez teşkilat daha doğrusu Türkiye'nin 1 No'lu genel merkezi, Ankara dışındaki şubelerle muhatap olan sorunları çözme noktasında telefonların yönetildiği şube olarak görev yapıyoruz. Bu anlamda işimiz kolay değil" diye konuştu. Başkan Haşlak, Eğitim-Bir-Sen'in Ankara'da 6 tane şubesinin bulunduğunu da hatırlattı. 

TEŞKİLAT KADEMESİ 
Teşkilat üyeleriyle ilgili de bilgi veren Başkan Yüksel Haşlak şunları söyledi: "Başkan Velimiz Nevzat Öylek, Mali İşlerden sorumlu başkan yardımcımız Rıza Ünver, Teşkilattan sorumlu başkan yardımcımız Adnan Polat, basın ve iletişimden sorumlu başkan yardımcımız Fahmettin Aydın, eğitim ve sosyal işlerden sorumlu başkan yardımcımız Bedrettin Ertem, Mevzuat ve toplu görüşmelerden sorumlu başkan yardımcımız İlhan Kıymaz." 

KURUCUSU: MEHMET AKİF İNAN 
Memur-Sen Konfederasyonu’na bağlı Eğitimciler Birliği Sendikası (Eğitim-Bir-Sen), 14 Şubat 1992 tarihinde eğitimci, şair ve yazar Mehmet Akif İnan ve arkadaşları tarafından kurulmuştur.

Yaklaşık on yıl boyunca kamu görevlilerinin sendikal haklara kavuşması için gayret gösteren Mehmet Akif İnan, bu çalışmalarıyla aynı zamanda ülkemizde demokrasinin tabana yayılarak gelişmesi ve sivil toplumun güçlendirilmesi çalışmalarına büyük katkı sunmuştur.

25.06.2001 tarihinde kabul edilen 4688 sayılı Kamu Görevlileri Sendikaları Kanunu ile memurların sendika kurmaları yasal dayanağa kavuşmuş, diğerleri gibi Eğitim-Bir-Sen de bu tarihten sonra tüzel kişilik kazanmıştır. 15 Mayıs 2014 tarihinde 279 bin 722 olan üye sayısını 2015’te 340 bin 365’e, 2016’da 402 bin 171’e çıkaran Eğitim-Bir-Sen, genel yetkili sendika olarak, zirveden yeni ufuklara yolculuğuna devam etmektedir.

 OSMAN AKDOĞAN/ HABERVAKTİM-

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.