Yeni sezondan umutluyuz

Yeni sezondan umutluyuz

Sincanlı PVC esnafı Murat Karaoğlan, son zamanlarda işlerinin durgunlaştığını ancak, yaz sezonundan umutlu olduklarını söyledi.

Sincan’da PVC işi yapan Esnaf Murat Karaoğlan işlerin bayram ve seçim arifesinde durgun olduğunu belirterek yazdan umutluyuz dedi. Döviz kurunun fiyat artışlarına sebep olduğunu söyleyen Karaoğlan, fiyatların ortalama bir dairede geçen yıla göre 500 TL’den fazla arttığını söyledi. Ayrıca Karaoğlan, evine PVC yaptıracak olan vatandaşlara da önemli uyarılarda bulundu. “İçerisinde sac malzeme kullanıldığını kontrol etmek için mutlaka üzerine mıknatıs koyun” diyen Karaoğlan alınacak ürünün tek marka olmasının da önemine dikkat çekti. 

İŞLER ŞU AN DURGUN 

Genel olarak işlerinin seçim ve bayram arifesinde durgun olduğunu belirten Karaoğlan, kur artışının fiyatlara da etkisi olduğunu dile getirerek gazetemize şöyle konuştu: 
“Şuan işlerimiz hem Bayramın yakın olması hem de seçim nedeniyle hayli durgun. Fakat şükür olsun yavaş yavaş insanlar sormaya başladı ufak bir kıpırdanma var. İnşallah yazdan umutluyuz. Kurun artması nedeniyle de sürekli zaman yazısı geliyor bazen şaka zannediyoruz. Şuan 100 metrekare bir evi yerli markayla 3000-3500 TL arasında yapabiliriz. Bu rakam geçen sene 500-1000 TL arası daha aza yapabiliyorduk. Bizim işlerimiz yazın oluyor. Kışın hiç iyi geçmedi. Biz 3 senedir bu dükkânın başındayız ilk yıllarımızda iyiydik ancak son 2 senedir zorlanıyoruz. Yalnızca biz değil bütün PVC işi yapan esnaf kışın durur. Eğer ki dükkânımız büyük işlek cadde de olsaydı kira nedeniyle daha zor ve kötü günler yaşayabilirdik.” 

PVC ALIRKEN DİKKAT EDİLECEKLER

Başkentin hava koşulları gereği evlerde PVC’nin şart olduğunu söyleyen Karaoğlan, vatandaşlara evlerine PVC alırken şu uyarılarda bulundu: 
“Ankara hem soğuk oluyor hem de sıcak. Bu yüzden PVC Ankara için çok önemlidir. Kışları ısı kaybı yazları eve sıcak geçmesini büyük derece de önler. Vatandaşlarımız da PVC yaptırmaya karar verdiklerinde ufak birkaç dikkat etmesi gereken ama önemli hususlar var. Öncelikle önemli konu şu PVC’nin içerisinde sac aksamı var mı? Bunu da büyük bir mıknatısı üzerine koyarak test edebilirsiniz. Sonuçta kapalı kutu bir ürün içini bilmek gerekir.”

AYNI MARKA OLMALI

Karaoğlan alınan ürünün tüm parçalarının aynı marka olması gerektiğini söyleyerek, “Aksesuarlar çok önemli mutlaka aldığınız markayla uyumlu olsun. Camın kalitesi de çok önemlidir. Onu da camın iç kısmında yazar ve aldığınız markanın ismini görürsünüz. Toplama araç gibi olmamalı. Kilitten koluna, camına kadar hepsi aynı marka olursa uyum sorunu yaşarsınız. 6 ay 1 sene sonra da yavaş yavaş sıkıntılar ortaya çıkmaya başlar. Çünkü her takılan markanın ömrü farklıdır. O yüzden her zaman dediğimiz hangi marka olursa olsun ama bütün parçalar aynı yerden gelsin” uyarısında bulundu. 

PVC’NİN KALINLIĞINI ÖLÇÜN

Üzerinde yazan malzeme kalınlığı ile gerçekte olanın mutlaka kontrol edilmesi gerektiğine dikkat çeken Karaoğlan, “Kalınlıklarına dikkat etsinler. Üzerinde yazan rakamla malzemenin gerçek olan kalınlığına dikkat etsinler. Bunu da anlamak çok basittir. PVC’nin et kalınlığı 7 cm yazıyorsa bunu ölçebilirler bir metre yardımıyla ölçebilirler. Çoğu zaman vatandaşı yanıltarak haksız kazanç elde ediyorlar” dedi. 

ESNAFTAN ALIN

Fabrika yerine alımlarınızı esnaftan alın diyen Karaoğlan, “Müşteriler artık yavaş yavaş fabrikalardan almaya başladı ama. Biz esnaf olarak onlarla daha çok ilgileniyoruz. Onlar 1 TL olsun düşmezken biz kazancımızdan kısarak pazarlık payı veriyoruz. Büyük yerler tabi ki önemli ama biz sizin yapacağınız işe daha çok özen gösteririz. Sürekli karşınızda oluruz. Bu her zaman yapılan bir ürün değil ortalama 15 yıl kullanırsınız. O yüzden biraz fazla verip esnaftan almanız faydalı olur” dedi. 

Erkal ERDOĞAN/HABERVAKTİM
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.