Yeni Kimlik SABIRSIZLIĞI

Yeni Kimlik SABIRSIZLIĞI

Çankaya İlçe Nüfus Müdürlüğünde vatandaşların, yeni kimlik kartlarını almak istemesi sonrasında büyük bir yoğunluk yaşanıyor.

Türkiye genelinde 2 Ocak 2017 itibarıyla başlayan kimlik değişimi müracaatları nedeniyle yoğunluk yaşanan Çankaya Nüfus Müdürlüğü'nde, yeni kimliğini almak isteyen vatandaşlar uzun süren kuyruklar oluşturdu.

KUYRUK SOKAĞA TAŞTI
 Tüm vatandaşlara 3 yıl içerisinde dağıtılması hedeflenen kimlik kartlarını bir an önce almak isteyen vatandaşlar, nüfus müdürlüklerine akın edince uzun süren kuyruklar oluşuyor.

Kızılay'da bulunan Çankaya İlçe Nüfus Müdürlüğü'ne üniversite sınavına girecek adayların ve yeni kimlikleri bir an önce almak isteyen vatandaşların oluşturduğu kuyruk sokağa taştı. Bazı vatandaşlar randevu ile gelirken bazı vatandaşlar ise müdürlüğe gelip kuyruğa girmeyi tercih ediyor. Sokaktan geçen vatandaşlar ise taşan kuyruğa meraklı gözlerle baktı. 

Yetkililer, değiştirme işleminin en az 3 yıl süreceğini belirterek, nüfus cüzdanı yıpranmamış ve aciliyeti olmayan kişilerin zaman içerisinde randevu alarak gelmeleri konusunda uyarılarda bulundu.


İBRAHİM ETHEM ÜNAL/HABERVAKTİM


 
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.