Yeni Halil İbrahim Sofrası 5 Bin 300 Metrekarelik Alana İnşa Edilecek

Yeni Halil İbrahim Sofrası 5 Bin 300 Metrekarelik Alana İnşa Edilecek

Keçiören sosyal ve kültürel etkinliklere ev sahipliği yapacak yeni bir merkeze kavuşuyor. Farklı mimarisiyle Keçiören’e ayrı bir renk katacak Halil İbrahim Sofrası’nın temeli törenle atıldı.

 UĞUR ÖĞÜT / HABERVAKTİM

 

Keçiören Müftüsü İhsan İlhan’ın okuduğu Kuran-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda konuşan Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, “Tesisimizin yenilenmesi, daha ihtiyaçlara cevap verilebilir bir hale getirilmesi, fonksiyonlarının arttırılması üzere yeniden inşasını gerçekleştiriyoruz” dedi. Eski Başbakan Yardımcısı ve AK Parti Ankara Milletvekili Yalçın Akdoğan, AK Parti Ankara Milletvekili Aydın Ünal, Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, Keçiören Kaymakamı Uğur Bulut, STK temsilcileri ve muhtarlar da katıldı.

5 BİN 300 METREKARELİK ALANA İNŞA EDİLECEK

Eskiyen binasıyla şehrin ihtiyaçlarına karşılık vermekten uzaklaşan Halil İbrahim Sofrası yıkıldı. 5 bin 300 metrekarelik alana inşa edilecek yeni merkez, Ankara’da düğün, nişan, kına geceleri, özel gün ve davet organizasyonlarında aranan bir marka olacak.

BÖLGEDE OTOPARK SORUNU YAŞIYORUZ

Bölgede bir otopark sorunu olduğunu ve sorunun yapılacak otoparkla çözüleceğini söyleyen Başkan Ak, “Halil İbrahim Sofrası yıllarca hepimize hizmet etmiş olan bir sosyal tesisimizdi şimdi o tesisimizin yenilenmesi, daha ihtiyaçlara cevap verilebilir bir hale getirilmesi, fonksiyonlarının arttırılması üzere yeniden inşasını gerçekleştiriyoruz. Yeniden inşasını gerçekleştirirken birkaç temel özellik içerisine katarak tesisi gerçekleştirmeye çalıştık. Bunlardan bir tanesi otopark sorunuydu, bu bölgede özellikle bir faaliyet gerçekleştirildiği zaman ve alanda bu bölgede geliştiğinden dolayı otopark sorunu yaşıyoruz. Bu otopark sıkıntısını gidermek açısından bu tesisimizin altına bir katlı bir otopark yapımı gerçekleştiriliyor, önemli bir eksikliğiydi tesisimizin” şeklinde konuştu.

TESİSLEŞTİRMEYİ DE GERÇEKLEŞTİRMEMİZ GEREKİYOR

Nikah işlemlerinin de Halil İbrahim Sofrası’nda yapılabileceğini söyleyen Mustafa Ak, “Bin 200 kişilik yemek verilebilecek tek parçadan oluşan salonumuz olacak. Tabi salonumuz hem yemeklerde hem toplantılarda birçok faaliyette kullanılabilecek bir büyüklüğe sahip olan bir yapımız olacak. Ayrıca içerisinde bir nikâh salonu, hızlı nikâhların yapılabileceği bir nikâh bölümümüz varolacak. Bir şehrin imar edilmesi sadece yolların yapılması, kaldırımların asfaltların dökülmesiyle olmuyor. O şehrin sosyal hayatına da katkı sağlamanız gerekiyor, sosyal belediyeciliğin kültürel belediyeciliğinde bir bireyi olarak bizler bu hayata katkı sağlaya bilmek adına aynı zamanda tesisleştirmeyi de gerçekleştirmemiz gerekiyor” dedi.        

CUMHURBAŞKANIMIZIN BURADA OTURMASI TESADÜF DEĞİLDİ

“Biliyorsunuz Sayın Cumhurbaşkanımız uzun yıllar Keçiören’de oturdu” diyen Başbakan eski Yardımcısı Yalçın Akdoğan, “Ona danışmanlık yaptığım yıllarda bende Keçiören’de oturuyordum. Keçiören’in insanlarının gerçekten çok seviyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımızın burada oturması bir tesadüf değildi. Keçiören halkı her zaman Cumhurbaşkanımızı, bu hareketin öncülerini, bu yolda yürüyen insanları hep bağrına bastı. Onlara her zaman en büyük desteği verdi. Bu yüzden Keçiörenlileri biz çok seviyoruz. Halil İbrahim sofrası yıkıldı, tabi çok yükümüzü de çekti doğrusu burada birçok program yapıldı. Yeni tesis estetik olarak, mimari olarak daha güzel ve kapasitesi daha da gelişmiş. İnşallah Başkanımız 6 ay içerisinde burayı tamamlayacak ve Ramazana da yetiştirmiş olacak” ifadelerini kullandı.        

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.