Yeni gazeteciler sertifikalarını aldı

Yeni gazeteciler sertifikalarını aldı

Ankara Üniversitesi’nde, BİK Ankara Şube Müdürlüğü öncülüğünde gerçekleştirilen “Yeni Nesil Gazetecilik Eğitim ve İstihdam Programı”nın sertifika töreni yapıldı.

Ankara Basın İlan Kurumu (BİK) Şube Müdürlüğü öncülüğünde, bu yıl ikincisi düzenlenen ‘Yeni Nesil Gazetecilik Eğitim ve İstihdam Programı’ sertifika töreni Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, BİK Genel Müdürü Yakup Karaca, BİK Ankara Şube Müdürü Yezdan Uğurlu ve Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdülrezak Altun’un katılımıyla Ankara Üniversitesi’nde gerçekleştirildi. 24 Yeni Nesil Gazeteciye sertifikaları taktim edilirken katılımcılar kısa konuşmalarla gazetecilik mesleğinin önemine dikkat çekti. 

EĞİTİMLERİMİZİN GAYESİ DOSDOĞRU HABERCİLİK 

Tören konuşma yapan Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, “İletişim fakültesi mezunları başta olmak üzere sosyal bilimler bölümlerinde okuyan öğrencilerin katıldığı bu programı önemsediğimi belirtmek isterim. Basın hayatında kaliteyi artıracak nitelikli iş gücünün istihdamını sağlayacak çalışmalara ihtiyacımız olduğunu görüyoruz. Bugün Türkiye güçlü ve sömürgeye karşı çıkan ülke olmanın mücadelesini veriyor. Uluslararası alanda ülkemizle baş edemeyeceklerini anlayanlar yalanla, iftirayla, kara propagandayla nasıl bizi hedef aldıklarını gözlemleyin. Kurgularla zihinlere ambargo koyuluyorsa durup düşünmemiz gerekiyor. Dünyaya hükmetmek, sömürü düzenini hâkim kılmak isteyen güçlerin bir elinde terör maşası varsa maalesef bir elinde medya ve propaganda silahı var. Burada verilen eğitimlerde basın alanında çalışmalarımızdan gayemiz doğru dosdoğru habercilik. Millete sadece doğruların ve gerçeklerin aktarılması gerekir. ”dedi. 

İSTİHDAM SORUNUN ÇÖZÜMÜ İÇİN BU ÇALIŞAMA ÖNEMLİ

Kendisinin de öğrencilere eğitim verdiğinden bahseden ve kısa bir konuşma yapan Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdülrezak Altun, “Bir iletişim fakültesi dekanı olarak en büyük sorunumuz genç arkadaşlarımızın istihdam sorunu. Türkiye gibi nüfusunun önemli bir kısmı 25 yaşın altında olan bir ülkede istihdam önemli bir sorun. Her alanda bunun çözümü için bir takım çalışmalar yapıldığını biliyoruz. Medya alanında iletişim fakültelerinde eğitim gören arkadaşların istihdamına dair ciddi sıkıntılar olduğunu başta bu sektörde çalışan gazeteciler de takdir edeceklerdir. Bu çalışmanın özellikle genç arkadaşların sektöre katılımını kolaylaştırması açısından çok önemli sonuçlar verdiğini vereceğini biliyorum. Bu ikincisiydi devamında da diğer kurumların iş biriliği devam ederse bize iletişim fakültesi olarak katkılarımızı devam etmek isteriz” diye konutu. 

Erkal ERDOĞAN/HABERVAKTİM
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.