Yeni eğitim yılı başladı: Öğrenciler ders başı yaptı

Yeni eğitim yılı başladı: Öğrenciler ders başı yaptı

Türkiye genelinde yeni eğitim-öğretim yılı, 20 milyon öğrenci ve 1,2 milyon öğretmenin katılımıyla bugün resmen başladı. Yaz tatilinin ardından okul heyecanı, 74 bin okul ve 750 bine yakın derslikte yaşandı.

2024-2025 eğitim döneminin ilk gününde, tüm sınıflarda "Çanakkale'den Gazze'ye Bağımsızlık Ruhu ve Vatan Sevgisi" konulu özel bir ders işlendi. Bu ders, hem temel eğitim hem de ortaöğretim kademelerindeki öğrencilere yönelik olarak hazırlandı.

YENİ MÜFREDAT VE TEKNOLOJİK YENİLİKLER

Bu yıl, eğitim sisteminde önemli değişiklikler göze çarpıyor. Eskisine oranla yüzde 35 sadeleştirilen yeni müfredat, anasınıfı, 1., 5. ve 9. sınıflarda uygulanmaya başladı. Yeni ders kitapları, karekodlar aracılığıyla erişilebilen dijital içeriklerle zenginleştirildi. Bu içerikler arasında etkinlikler, animasyonlar, simülasyonlar ve yapay zeka destekli uygulamalar yer alıyor.

TATİL TAKVİMİ BELLİ

Yeni eğitim yılının önemli tarihleri de belirlendi. Birinci dönem ara tatili 11-15 Kasım 2024'te yapılacak. Yarıyıl tatili 20-31 Ocak 2025 tarihleri arasında gerçekleşecek. İkinci dönem 3 Şubat'ta başlayacak ve 20 Haziran 2025'te sona erecek. Ayrıca, ikinci dönem ara tatili 31 Mart - 4 Nisan 2025 tarihleri arasında planlandı.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.