LGS başvuru tarihi uzatıldı
MEB, 15 Haziran’daki LGS için başvuru süresini 16 Nisan’a, okul onay sürecini ise 17 Nisan’a kadar uzattı; idari izin mağduriyetleri önlenecek.
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 15 Haziran 2025’te düzenlenecek Liselere Geçiş Sistemi (LGS) merkezi sınavı için başvuru takviminde değişikliğe gitti. Daha önce 11 Nisan olarak belirlenen son başvuru tarihi, idari izin nedeniyle oluşabilecek aksaklıkları engellemek amacıyla 16 Nisan’a kadar uzatıldı.
UZATMA NEDENİ: İDARİ İZİN
MEB’in güncellenen kararına göre, 2-4 Nisan 2025 tarihleri arasında resmi tatil kapsamında idari izin ilan edilmesi, başvuru sürecinde öğrencilerin ve velilerin zorluk yaşama ihtimalini gündeme getirdi. Bakanlık, bu mağduriyetlerin önüne geçmek için başvuru süresini 5 gün daha uzatarak 16 Nisan Salı gününe çekti. Okul müdürlüklerinin başvuru onaylama işlemleri için son tarih de 17 Nisan Çarşamba saat 17.00 olarak yeniden düzenlendi.
BAŞVURULAR E-OKUL ÜZERİNDEN
8. sınıf öğrencileri, LGS başvurularını 2 Nisan’dan itibaren e-Okul sistemi üzerinden gerçekleştirebilecek. Başvuru sürecinin uzatılması, öğrencilere ve ailelere rahat bir nefes aldırırken, okul yönetimlerinin onay işlemleri için de ek zaman tanındı. MEB, öğrencilerin sınava katılımını kolaylaştırmak ve herhangi bir aksaklık yaşanmamasını sağlamak için bu adımı attığını belirtti.
Kaynak:Haber Merkezi/ gazeteilksayfa.com
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.