Yeni 19 Mayıs Stadyumu ne zaman açılacak? Son durumu görüntülendi

Yeni 19 Mayıs Stadyumu ne zaman açılacak? Son durumu görüntülendi

Ankara’da inşaatı devam eden 45 bin kişilik yeni 19 Mayıs Stadyumu’nda çalışmalar sürüyor. 2027 UEFA Konferans Ligi Finali’ne yetiştirilmeye çalışılan stadyum inşaatının son durumu görüntülendi. 19 Mayıs’ın ne zaman açılacağı da merak konusu oldu.

1936 yılında açılan tarihi 19 Mayıs Stadyumu, 82 yıl sonra çürük raporu verilmesi nedeniyle yerine yeni stadyum yapılacağı açıklanarak 2018 yılında yıkıldı. Uzun yıllar Başkent temsilcileri MKE Ankaragücü ve Gençlerbirliği’nin maçlarına ev sahipliği yapan sahanın yerine 45 bin kişilik yeni stat yapılıyor. İnşaatına Temmuz 2022’de başlanan Yeni Ankara 19 Mayıs Stadyumu’nda büyük ilerleme kaydedildi.

m.jpg

YETİŞİRSE 2027 FİNALİ ANKARA’DA

Kaba inşaatı süren stadyumun zamanında açılması halinde UEFA Konferans Ligi’nin 2027 yılındaki finaline ev sahipliği yapacak. Mayıs sonu ve Haziran başında etkili olan kuvvetli sağanak yağışlar nedeniyle yavaşlayan inşaat çalışmaları yeniden hızlandı. İlk olarak 2024’te açılacağı duyurulan 19 Mayıs Stadyumu’nun gecikmeler nedeniyle açılış tarihi Mayıs 2025’e ertelenmişti. Ancak olumsuz hava koşullarında inşaatın bir süre yavaşlaması nedeniyle yetkililer açılış için net bir tarih söylememeye başladı.

19-mayis-insaati.jpg

SON DURUM GÖRÜNTÜLENDİ

İnşaatı süren 19 Mayıs Stadyumu’nun son durumu görüntülendi. 4 kule vinç ile inşaat çalışmalarının devam ettiği stadyumda kaba inşaat yükseldi, tribünler netleşmeye başladı. İşte Yeni Ankara 19 Mayıs Stadyumu’nun son durumu:

KAPASİTESİYLE ZİRVEYE OYNUYOR

45 bin kapasite olarak inşaat edilen 19 Mayıs Stadyumu, açılışı yapıldığında Türkiye’nin en büyük spor komplekslerinden biri olacak. Stadyum projesinde kapasitenin 50 bin kişiye çıkartılabileceği bilgisi de yer aldı.

a.jpg

BAŞKENTE DEĞER KATACAK

Ankara’nın Ulus semtinde yer alan ve otobüs, dolmuş, metro, tren gibi birçok ulaşım aracına yakın olan 19 Mayıs Stadyumu’nda birçok ticari ve sosyal alan yer alacak.

Karate, atıcılık, eskrim, dans, masa tenisi, güreş, judo, tekvando, okçuluk, muay thai, boks, kickboks salonları, kafeterya, restoran, müze, mağaza, eğitim atölyeleri, derslik, uygulamalı eğitim odaları ve büfelerin bulunacağı stadyumda 695’i açık, 460’ı kapalı olmak üzere 1155 araçlık otopark olacak.

19-mayis-insaat.jpg

EURO 2032’YE ADAY GÖSTERİLDİ

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), 19 Mayıs Stadyumu’nu İtalya ile ortak düzenlenecek 2032 Avrupa Futbol Şampiyonası için aday statlar arasında gösterdi.

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.