Yemek değil zehir yedirmişler: O lokantalar bir bir tespit edildi
İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri lokantaları denetlemeye devam ediyor. Başkentte son 8 ayda 434 işletmeye yaklaşık 18 milyon TL idari para cezası uygulandı. 29 işletme hakkında halk sağlığını tehdit ettikleri gerekçesiyle suç duyurusunda bulunuldu.
İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri lokantaları denetlemeye devam ediyor. Son 8 ayda başkentte 434 işletmeye yaklaşık 18 milyon TL idari para cezası uygulandı. 29 işletme hakkında halk sağlığını tehdit ettikleri gerekçesiyle suç duyurusunda bulunuldu.
GIDA KAYNAKLI HASTALIKLAR
Gıda kaynaklı hastalıklar özellikle bağışıklık sistemi zayıf olan çocuklar, yaşlılar ve hamile kadınlar gibi hassas gruplar için ciddi bir tehdit oluşturuyor. Gıda kaynaklı klinik vakalarla ilgili veriler endişe verici boyutlarda. Dünya genelinde her yıl çoğunluğunu çocukların oluşturduğu yaklaşık 2.2 milyon kişinin gıda kaynaklı hastalıklar nedeniyle hayatını kaybettiği tahmin ediliyor. Bunun yanında gelişmiş ülkelerde her yıl nüfusun yaklaşık %30'unun gıda kaynaklı hastalıklara yakalandığı rapor ediliyor.
434 İŞLETMEYE CEZA KESİLDİ
Ankara'da restoranlar ve kafeler üzerinde gıda ve hijyen kontrolleri gerçekleştiren İl Tarım ve Orman Müdürlüğü denetim ekibi çalışmalarını yoğunlaştırdı. İl Tarım ve Orman Müdürü Bülent Korkmaz son 8 ay içinde Ankara'da 434 işletmeye idari para cezaları uygulandığını ve buna ek 29 işletme hakkında suç duyurusunda bulunulduğunu açıkladı.
66 BİN DENETİM
Denetimler ile ilgili basına demeç veren İl Tarım ve Orman Müdürü Bülent Korkmaz "Ankara'da şimdiye kadar 66 bin gıda denetimi gerçekleştirdik. Yaklaşık 2 bin 250 civarında gıda numunesi alındı. Bugün de etten bir numune aldık. Bu numunelerden yaklaşık 130 tanesi gıda laboratuvarlarında yapılan analizler sonucunda olumsuz çıktı. Gerek tespit ettiğimiz eksiklikler, gerekse olumsuz çıkan gıda numunesi sonuçlarına ilişkin 8 aylık süreçte, Ankara'da 434 işletmeye yaklaşık 18 milyon TL idari para cezası uygulandı. Halk sağlığını tehdit ettikleri gerekçesiyle 29 işletme hakkında da savcılığa suç duyurusunda bulunuldu. Bundan sonraki süreçte gıda denetimimiz aralıksız bir şekilde devam edecektir" ifadelerini kullandı.
ALO 174 HATTI
ALO 174 Gıda Hattı, gıda güvenliği ile ilgili tüketici ihbarlarını ve şikâyetlerini hızlıca yetkililere iletebilmek ve iletişimi merkezileştirmek amacıyla kuruldu. Bu hat sayesinde tüketicilere hızlı bir şekilde ulaşılırken, sonuçlar tüm detayları ile takip edilebiliyor. Kamu temsilcileri, şüpheli gıdalar ile karşılaşan vatandaşların ALO 174 hattı üzerinde durumu yetkililer ile paylaşabileceğini bildiriyor.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.