Yaz Kur’an kursları yoğun taleple açıldı

Yaz Kur’an kursları yoğun taleple açıldı

Bu yıl 3 dönem halinde düzenlenen yaz Kur’an kurslarının 1. etabı başladı. Okullar kapanır kapanmaz çocukları ile birlikte Kur’an kurslarına yönelen aileler verilen hizmetten dolayı memnun olduklarını söylüyor.

Okullarda eğitim-öğretimin sona ermesi ile birlikte yaz Kur’an kursları açıldı. Yaz döneminde çocuklarının Kur’an ve değerler eğitimi almasını isteyen aileler gönüllü olarak başvurabiliyor. Aileler çocuklarının nüfus cüzdanı ile birlikte ilçe müftülüklerinin belirlemiş olduğu yerlere başvuruda bulunarak çocuklarını kayıt ettiriyor. Erkek ve kız çocuklar için ayrı olarak hazırlanmış elverişli ortamlarda uzmanlar tarafından Kur’an, dini ve ahlaki bilgiler aktarılıyor. 
Camilerdeki Kur'an kurslarının Diyanet İşleri Başkanlığı kontrolünde gerçekleştiriliyor.

Çocukların ihtiyaç duyduğu kitap ve araç-gereçler yine Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından ücretsiz olarak temin ediliyor. Veliler böylesine planlı ve programlı olarak gerçekleştirilen yaz Kur’an kurslarına çocuklarını gönül rahatlığı ile gönderdiklerini belirterek verilen hizmetten memnun olduklarını dile getiriyorlar. 

HEM UHREVİ HEM DÜNYEVİ

Keçiören’de bulunan Elmalı Fatih Camii’nde yaz Kur’an kursu başladı. Okullar kapanır kapanmaz bu kadar yoğun bir ilginin olmasından memnuniyet duyduklarını dile getiren İmam Abdurrahman Atılkan, kurs hakkında bilgiler verdi. Atılkan, “Kursları  9.30-12.30 saatleri arasında 3 ders olarak veriyoruz. Ders aralarında teneffüs yapıyoruz, böylece çocuklar sıkılmıyor.  Çocuklarımıza Sübhaneke duasından Fil Suresi’ne kadar olan duaları, islamın şartları gibi temel bilgileri, bunların dışında hayata dair bilgileri veriyoruz ve ahlaklarını güçlendirmeye çalışıyoruz.  Birinci ve ikinci dersleri Kur’an-ı Kerim olarak işliyoruz, üçüncü derste ise temel dini bilgiler, siyer, peygamber efendimizin hayatı, ibadet, namaz, ahlak konularında çalışmalar yapıyoruz” dedi. 

AİLELER BİLİNÇLİ 

Diyanet İşleri Başkanlığının belirlemiş olduğu çerçeve doğrultusunda erkek Kur’an kursunda eğitim veren Elmalı Fatih Camii İmamı Abdurrahman Atılkan, ailelerin bilinçli olduğunu ve yaz Kur’an kurslarına olan talepten memnun olduklarını belirterek, verilen hizmetler neticesinde olumlu geri dönüşler aldıklarını ifade etti. Atılkan, “40 civarı öğrencimiz var. Talep beklediğimizden fazla oldu. Aileler bilinçli, çocuklarının dini ve ahlaki bilgi almaları için kursumuza gönderiyorlar. Diyanet İşleri Başkanlığımızın vermiş olduğu bu hizmetten dolayı görevliler olarak hem biz hem de aileler oldukça memnun.

Diyanet kursa katılan öğrencilerin bütün ihtiyaçlarını karşılıyor. Öğrencilerin ihtiyaç duyduğu kitap ve diğer araç gereçler anında ücretsiz olarak temin ediliyor. Aileler de bu hizmetten dolayı bize teşekkürlerini sunuyorlar. Biz de çocuklarımızın en iyi şekilde yetişmesi için Allah’ın bize vermiş olduğu kabiliyetleri verimli şekilde kullanmak için çaba içerisindeyiz” şeklinde konuştu. 

BİRLİK VE BERABERLİK VURGUSU 

Yaz Kur’an kurslarında eğitim-öğretim hizmetleri sevgi, hoşgörü ve gönüllülük esasına dayalı olarak yürütülecektir. Kurs programı boyunca öğrencilere değerli oldukları hissettirilecek, güler yüz, şefkat ve anlayış gösterilecektir. Kursta bulunmalarının önemi ve amacı kendilerine anlatılacaktır. 

Kur’an-ı Kerim dersi işlenirken vatan sevgisi, birlik beraberlik konulu âyetler mealleri ile birlikte okunacak ve dinimizin birlik beraberlik ve vatan sevgisi anlayışı çocuklara kazandırılmaya çalışılacaktır. Derslerde Hz. Peygamber’in konuyla ilgili hadislerine yer verilecektir. Dini bilgiler dersinde ibadetlerin birlik ve beraberliğimize katkısına vurgu yapılacaktır.

3 DÖNEM YAZ KURSU

2017 yaz Kur’an kursları 3 dönem halinde yürütülecek. Her dönem için ayrı kayıt alan kurslara nüfus cüzdanı ile başvuru yapılabilecek. 
1. Dönem Kayıtları 1-18 Haziran 2017 tarihleri arasında yapılacak olup 1. Dönem 12 Haziran - 7 Temmuz 2017 tarihleri arasında olacak. 
2. Dönem Kayıtları 3-16 Temmuz 2017 tarihleri arasında yapılacak olup 2. Dönem 10-28 Temmuz 2017 tarihleri arasında olacak. 
3. Dönem Kayıtları 24 Temmuz - 6 Ağustos 2017 tarihleri arasında yapılacak olup 3. Dönem 31 Temmuz - 18 Ağustos 2017 tarihleri arasında olacak.

HAKAN ŞAHİN - HABERVAKTİM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.