Yaz aylarının vazgeçilmezi mangalın maliyeti

Yaz aylarının vazgeçilmezi mangalın maliyeti

Yazın vazgeçilmezi mangal keyfinin maliyetini sizler için hesapladık. 4 kişilik bir ailenin ortalama mangal maliyeti, 90-150 TL arasında değişiyor.

Hava sıcaklıklarının 30’lu rakamların üzerine çıkmasıyla vatandaş kendini park bahçelere attı. Akşam yemeği olarak da çoğu vatandaşın mangalı tercih etmesi ise mangal sezonunu en üst seviyelere çıkardı. Bizlerde sizin için 4 kişilik bir ailenin mangal masrafını hesapladık. Tavuk etli ve kıymalı bir piknikte fiyat 90 TL olurken tavuk yerine kırmızı et aldığınızda fiyat 150’yi buluyor. Vatandaş ise tercihini genellikle tavuk etinden yana yapıyor. 

Ayrıca oluşan rekabetten ise tavuk kanat fiyatları âdete ‘kanatlandı. Yer yer kilosu 20-25 TL’den satılırken tüm tavuğun kilogram fiyatı ise 10-15 lira arasında değişiyor. Vatandaş ise pahalanan kanata çözüm olarak hem daha doyurucu hem de daha ekonomik olduğu gerekçesiyle tüm tavuğu mangal için hazırlıyor. Mangalınızda tavuk yerine kırmızı et almak isterseniz de fiyat neredeyse ikiye katlanıyor.

KANAT ‘KANAT’LANDI

Hemen hemen herkesin damak tadına uygun olan tavuk kanat fiyatları bugünlerde en üst seviyelerini görüyor. Ortalama 20-25 TL’den satılan kilogram fiyatı vatandaşın yine de büyük oradan tercihini oluşturuyor. Bazı vatandaşlar ise işin ekonomik püf noktasını hesaplayarak kilosu 10-15 TL’den satılan tüm tavukları alıp mangalda pişirilmek üzere hazırlıyor. Bunun daha avantajlı olduğunu belirten piknikçiler, “Hem daha doyurucu oluyor hem de daha ekonomik oluyor” diyor. 

İŞTE BİR PİKNİĞİN MALİYETİ

Sezonun en üst seviyesini yaşamasıyla bizde sizler için 4 kişilik bir ailenin en uygun şekilde mangal maliyetini hesapladık. İşte rakamlar:
1 Kg Kanat: 20 TL
1 Kg Kıyma: 40 TL 
2,5 Lt Gazlı İçecek: 4,25 TL 
1 Adet Karpuz: 6 TL 
4 Adet Ekmek: 4 TL 
0,5 Kg Domates: 3 TL 
0,5 Kg Soğan:3 TL 
0,5 Kg Salatalık: 2 TL 
0,5 Patlıcan: 1,5 TL 
1 Kg Biber: 5 TL 
5 Lt Su: 2,25 TL 

Rakamları en uygun şekilde hesapladığımız piknik maliyeti 91 TL’yi buluyor. Eğer mangalınızı kırmızı et üzerinden yapmak isterseniz toplam fiyat bir anda fırlıyor.  Ortalama bir kuzu pirzolanın kilosu 80 TL olarak düşündüğümüzde toplam piknik maliyetiniz 150 TL’yi buluyor. Vatandaş ise tavuğa devam diyor. 

Erkal ERDOĞAN/HABERVAKTİM
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.