Yatırım fonu yöneticisi açıkladı: Borsa İstanbul’da halka arz furyası bitecek mi?

Yatırım fonu yöneticisi açıkladı: Borsa İstanbul’da halka arz furyası bitecek mi?

Birçok yatırım fonunun yöneticisi olan İstanbul Portföy’den Yönetim Kurulu Üyesi Burak Üstay, borsa ve faize ilişkin açıklamalarda bulundu. Burak Üstay, “Halka arz furyasının çok fazla devam edeceğini düşünmüyorum” dedi.

BloombergHT’ İlk Söz programında Zeynep Erataman’ın borsa ve faize ilişkin sorularını yanıtlayan İstanbul Portföy Yönetim Kurulu Üyesi Burak Üstay, mevduat faizlerinin borsanın en büyük rakibi olduğunu belirterek, faizlerin yeteri seviyede cazip olduğunu ve yatırımcıların risksiz gelir elde etmek için mevduat faizine yönlenebileceğini söyledi.

burak-ustay.jpg

“FAİZ CAZİP SEVİYELERE YÜKSELDİ”

İstanbul Portföy Yönetim Kurulu Üyesi Burak Üstay, borsa ve faize ilişkin şu yorumda bulundu;

“Halka arz furyasının çok fazla devam edeceğini düşünmüyorum. Çünkü baktığınızda oradan da ciddi bir kaynak çıkışı oluyor, satışlar ciddi bir para çekilişine neden oluyor. Borsanın en büyük rakibi faizdir. O da oldukça cazip seviyelere yükseldi.”

1121.jpg

“YÜZDE 40 MEVDUAT FAİZİ ALABİLİRSİNİZ”

Üstay, “Şu anda bile politika faizinin yüzde 35’te olduğu bir yerde rahatlıkla herhangi bir bankada yüzde 40’lı seviyelerde mevduat faizi alabiliyorsunuz. Yani aylık yüzde 3’e yakın hatta üzerinde faiz almak, risksiz bir gelir elde etmek piyasada mümkün olmaya başladı. Faiz anlamlı bir şekilde yukarıya çıkıyor, mevduat faizlerin yüzde 2,5-3 seviyesine oturmasından beri de borsada ciddi bir düzeltme hareketini görüyoruz” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.