Yaralar Sarılıyor

Yaralar Sarılıyor

Ankara’da Tren Garı’nın dibinde gerçekleşen ve resmi kaynaklara göre 97 kişinin hayatını kaybetmesine neden olan patlamanın ardından hastanede bulunan yaralıların ailelerine Sağlık Bakanlığı hastanelere en yakın otellerde ücretsiz konaklama imkânı sağladı

 

UĞUR ÖĞÜT / HABERVAKTİM

 

Başkent’te 97 kişinin hayatını kaybetmesine neden olan patlamanın yankıları devam ediyor. Patlamada hayatını kaybeden vatandaşlarımızın ailelerine yardım çalışmaları başlatılırken Sağlık Bakanlığı Ankara’da hastanede bulunan yaralıların ailelerinin hastanelere yakın otellerde ücretsiz konaklayabilecekleri yönünde kamuoyuna açıklamada bulundu.

YARALAR SARILMAYA ÇALIŞILIYOR

Türkiye ve dünyada büyük yankı uyandıran patlamanın ardından ölen ve yaralanan vatandaşlarımızın yakınlarının bir nebzede olsa yaraları sarılmaya çalışılıyor. Ankara’da ikamet etmeyen ve yakınları hastanelerde tedavi görenlerin konaklaması için Sağlık Bakanlığı yeni bir çalışma başlattı.

ÜCRETSİZ KONAKLAMA İMKÂNI

Patlamada yaralanan ve yaşam mücadelesi veren vatandaşların ailelerinin daha iyi koşullarda konaklayabilmesi amacıyla Sağlık Bakanlığı yen bir çalışma başlattı. İl dışından gelen hasta yakınlarının hastanelere en yakın otellerde ücretsiz olarak konaklamasına imkân getirildi. Bu çalışmadan yararlanmak isteyen ailelerin hastaların tedavi gördüğü hastanelerin başhekimliklerine başvurmaları gerektiği bilgisi verildi.

BAŞHEKİMLİKLERE BAŞVURULMASI LAZIM

Sağlık Bakanlığı’nın yaptığı açıklama: “Ankara’da yaşanan menfur saldırı sonrasında yakınları hastanelerde tedavi gören hasta sahiplerinin daha iyi koşullarda konaklayabilmesi amacıyla Bakanlığımız ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından bir çalışma başlatılmıştır. Hasta sahiplerinin, yakınlarının tedavi süreci tamamlanana kadar Ankara il sınırları içinde ilgili hastanelere en yakın otellerde ücretsiz olarak konaklama imkânı getirilmiştir. Bu hizmetten yararlanmak isteyen hasta yakınlarının, hastalarının tedavi gördüğü hastanelerin Başhekimliklerine başvurmaları gerekmektedir.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.