Yağmur trafiği

Yağmur trafiği

Ankara trafiği yağmura teslim oldu. Haftanın başından bu yana etkili olan yağış, Başkent’in pek çok noktasında trafiği durma noktasına getirdi.

Başkentte trafik sular altında kaldı. Yaklaşık 3 gündür şiddetli şekilde devam eden yağmur ve dolu trafiği adeta felç etti. Anadolu Bulvarı, Eskişehir Yolu, İstanbul Yolu gibi ana arter yollarda trafik durma noktasına gelirken yeni yapımı tamamlanan Bilkent Kavşağı da çamura ve karmaşaya teslim oldu. Kitlenen yollarda uzun süre beklemek zorunda kalan sürücüler iftarlarını araç içerisinde yaptı. Birçok sürücü ise, yağmur suyuyla dolan yollara ‘Alt yapı yetersiz ’diyerek tepki gösterdi. 

KAZA VE ARIZALARI BERABERİNDE GETİRDİ 

Başkent Ankara’da 3 gündür süren dolu ve yağmur trafiği de felç etti. Çile haline dönüşen trafikte vatandaşlar 5-10 dakikalık mesafeleri 1 saati aşkın sürede gidince duruma isyan etti. “Alt yapı yetersiz bu yollar suyla dolmamalı. Akşam evimize dönemiyoruz. Ankara’da bu kadar trafik olmazdı ben ilk defa böylesine bir kilitlenme görüyorum. Yetkililer bir dahaki yağışlar için önlem almalı. 3 akşamdır aynısı oluyor” diyerek tepkilerini dile getirdi. Öte yandan suyla dolan yollar araç arızalarını ve kazalarında beraberinde getirince trafik tamamen içinden çıkılmaz hale geldi. Pek çok vatandaş işinden çıkıp evine yetişmek isterken iftarlarını araç içeresinde yapmak zorunda kaldı. Bazı toplu taşıma araçlarında ise vatandaşlar iftar vakti birbirlerine su ve ekmek ikram etti. 

BİLKENT KAVŞAĞI KARIŞTI

Yapımı geçtiğimiz günlerde tamamlanan hali hazırda eksiklerinin de giderilmeye çalışıldığı Bilkent Kavşağı adeta yağmura, çamura teslim oldu. Yolun tamamlanmaması nedeniyle hangi yöne gidecekleri konusunda kararsız kalan sürücüler kazaya davetiye çıkardı. Yer yer kazanın eşiğinden dönülürken yol arası geçişlerin kapatılmaması ve levha bulunmamasına ise yolu kullanan sürücüler tepki gösterdi. İstikametler arası geçiş yapmak isteyen bazı sürücüler ise çukurlara düşerek çamura saplandı. Kaldıkları yerden kendi imkânlarıyla araçlarını çıkarmaya çalışan vatandaşlar zor anlar yaşadı. 

Erkal ERDOĞAN/HABERVAKTİM

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.