Yağ zamları Durdurulamıyor

Yağ zamları Durdurulamıyor

Rekabet Kurumunca fahiş artışlar nedeniyle cezaya çarptırılan bir zincir market, ayçiçek yağına 10 liralık bir zam daha yaptı. 89,90’a satılan 5 litrelik ayçiçek yağı, 99.90’a satılmaya başlandı. Vatandaşlar, Rekabet Kurumu’nu göreve davet etti.

Dövizdeki artışla birlikte ürünlere zam gelmeye devam ediyor. Marketlerde fiyat etiketleri sıkça yenileniyor. Son dönemde en çok zam gelen ürünlerin başında ayçiçek yağı oldu. Mutfağın olmazsa olmazı sıvı yağdaki fahiş artış durdurulamıyor. 

ADET BAŞINA 10 TL ZAM GELDİ

Geçtiğimiz günlerde Rekabet Kurumu tarafından fahiş artışlar nedeniyle cezaya çarptırılan bir zincir market, ayçiçek yağına bir zam daha yaptı. Birkaç gün önceye kadar 89,90’a satılan 5 litrelik Sole ayçiçek yağı, bir önceki gün gelen 10 liralık zamla 99.90’a satılmaya başlandı. Alım gücü her geçen gün düşen vatandaşlar duruma tepki gösterdi. Doların düşüşe geçtiği bu günlerde bile zam yapılmasına anlam veremediklerini kaydeden vatandaşlar, Rekabet Kurumu’nu tekrar göreve davet etti.

cbad57d9-cad0-4c19-9c53-a2abe61da036.jpg

GOOGLE GELEN ZAMLARA YETİŞEMİYOR!

Art arda gelen zamlara arama motoru Google’ın bile yetişemediği görüldü. Herkesçe bilinen alışveriş sitesindeki bir ürünün fiyatı ile Google’da görünen fiyatın farklı olmasına vatandaşlar tepki gösterdi. Bir vatandaşın alışveriş sitesinin yorum kısmına yönelttiği “Ürün Google’da görünen fiyat farklı. Ürün 44,95 TL, siteye girdiğimde 95 TL. Niçin farklı?” sorununa şu yanıt verildi: Google’daki fiyatlar eski bir ay önceki fiyatlar. Bize ait bir fiyat değil. Son bir ayda un yüzde 100 zamlandı.”

ERSİN ODABAŞI/İLKSAYFA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.