Volvo'dan sedan satışlarına ilişkin yeni açıklama

Volvo'dan sedan satışlarına ilişkin yeni açıklama

Volvo'nun Türkiye'de sedan modellerin satışını durduracağı haberlerinin ardından şirketten yapılan açıklamada, satışlara tamamen son verilmediği, sadece geçici bir ara verildiği belirtildi.

Volvo'nun Türkiye'de sedan modellerin satışını durduracağı yönünde çıkan haberler sonrası, şirketten resmi bir düzeltme açıklaması geldi.

Volvo Cars, Marketing Türkiye’ye yaptığı açıklamada, 2030 yılı itibariyle tamamen elektrikli otomobillere geçmeyi hedeflediğini ve bu doğrultuda 2024 itibariyle global olarak sedan modellerinin üretimini durdurma kararı aldığını belirtti. Ancak, Türkiye'deki müşteriler için bu kararın sadece geçici bir ara anlamına geldiği, sedan modellerin yerini gelecekte elektrikli versiyonlarının alacağı ifade edildi.

AMAÇ KARBON AYAK İZİNİ AZALTMAK

Volvo Cars, sürdürülebilirlik ve elektrifikasyon vizyonu doğrultusunda, 2025 yılına kadar satışlarının yüzde 50’sinin tamamen elektrikli araçlardan oluşmasını ve karbon ayak izini yüzde 40 oranında azaltmayı hedefliyor. Şirket, sedan modellerin Türkiye'deki satışlarına son vermeyeceğini, sadece bu modellerin elektrikli versiyonlarıyla yeniden piyasaya sürülene kadar geçici bir ara verileceğini vurguladı.

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.