Vize sınavı

Vize sınavı

Okulların açılmasına sayılı günler kala EGO noktalarında büyük bir yoğunluk yaşanıyor. Ankara Kartı'ndan indirimli faydalanmak isteyen öğrenci ve öğretmenler bu ayın sonunda bitecek vizelerini yenilemek için deyim yerindeyse büyük bir sınavından geçiyor.


EGO'ya bağlı tüm toplu taşıma araçlarında kullanılan Ankara Kart'ta vize yenileme işlemleri başladı. Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı toplu taşıma araçlarından ücretsiz ya da indirimli faydalanmak isteyen Ankara Kart kullanıcıları, EGO merkezlerine giderek bu ayın sonuna kadar muhakkak vizesini yenilemesi gerekiyor. Kart sahipleri aksi taktirde ulaşımdan ücretsiz ya da indirimli faydalanamıyor.

SOLUĞU EGO MERKEZİNDE ALDILAR

EGO'nun Ankara Kart merkezlerinde bu günlerde öğrenci ve öğretmen  yoğunluğu yaşanıyor. Okulların açılmasına sayılı günler kala memleketinden Başkent'e gelen öğrenci ve öğretmenler soluğu EGO merkezlerinde alıyor. Bu sunulan indirimden faydalanmak isteyenler, vizesini yenilemek için çoğunlukla 15 Temmuz Kızılay Meydanı'nın altında bulunan  EGO'ya bağlı Ankara Kart İşlem Merkezi'ne adeta akın ediyor. Oluşan yoğunluk sebebi ile öğrenci ve öğretmenler, saatlerce sıra beklemek zorunda kalıyor.

3 SAATTEN FAZLA BEKLEYEN OLUYOR

Sıramatikten fiş alarak sırasının gelmesini beklerken yorulan vatandaşlar,

metro girişindeki merdivenlerde ve duvar köşelerinde oturarak dinlenmeye çalışıyor. Aşırı yoğunluktan dolayı işlemini yaptırmak için 3 saatten fazla beklemek zorunda kalanlar oluyor. Ankara'da 1 milyonu aşkın ilköğretim ve ortaöğretim öğrencisi bulunurken 300 bini aşkın ise örgün eğitim alan üniversite öğrencisi bulunuyor. 80 bin ise öğretmen Başkent'te görev yapıyor.

VİZESİZ KARTLAR KULLANIM DIŞI

Genel Müdürlüğü tarafından vize işlemlerini yaptırmayan vatandaşların kartlarının kullanım dışı kalacağı bildirilmişti. Vize işlemlerinin gerçekleştirilmesi için belirtilen noktalar şöyle: 1. Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı Hizmet Binası ( Halkla İlişkiler) 2. Kızılay Metro İstasyonu 3. Beşevler Ankaray İstasyonu 4. Dikimevi Ankaray İstasyonu 5. Akköprü Metro İstasyonu.

VİZE YENİLEME ÜCRETLERİ

Vize işlemini gerçekleştirmek isteyen öğrenciler, son altı ay için geçerli öğrenci belgesi veya ilgili öğretim yılına ait bandrollü öğrenci kimlik kartını ibraz etmesi gerekiyor. Öğrencilerden vize yenileme için herhangi bir ücret alınmıyor. Öğretmenler ise MEB kimlik kartı veya kaymakamlıktan alınan atama onay belgesi ile işlem yapılabiliyor. Öğretmenlerden vize yenileme ücreti Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin Meclis kararı gereği 55 TL alınıyor. 61-64 yaş arası serbest kart sahiplerinden ise vize işlemleri için 130 TL alınıyor. 65 yaş, basın ve engelli kartlarının vize kontrolü sistem tarafından otomatik olarak yapılıyor. Kamu ve TUİK personel kartlarının vize yenileme ücreti ise 65 TL. Emniyet personelinin vize işlemi EGM kimlik kartı ile yapılıyor.

OSMAN AKDOĞAN / HABERVAKTİM

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.