Veysel Tiryaki: Yardım ve ziyaret haberleri yaptırmak doğru değil

Veysel Tiryaki: Yardım ve ziyaret haberleri yaptırmak doğru değil

Cumhur İttifakı’nın Yenimahalle Başkan Adayı Veysel Tiryaki, yapılan yardımları ve ziyaretleri haber yaptırmanın doğru olmadığını söyledi.

Cumhur İttifakı’nın Yenimahalle Başkan Adayı Veysel Tiryaki bir grup gazeteciyle öğle yemeğinde bir araya geldi.

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Tiryaki, Yenimahalle’de başa baş bir yarış olduğunu seçim yaklaştıkça fark atacaklarını söyledi.

Muhabirimizin sorularını yanıtlayan Tiryaki, “Yenimahalle’de yönetim sorunu var. Yenimahalle’nin neyi eksik diye sorarsanız Tiryaki’si eksik. En büyük yatırım olarak taksi durağıyla, muhtarlık barakalarını gösteriyorlar. Üzülüyorum” cevabını verdi.

Tiryaki, tanıtım toplantısını Nazım Hikmet Kültür Merkezi’nde yapmak istediğini ancak Yenimahalle Belediyesi’nin salonu kendilerine tahsis etmediğini söyledi. 

YENİMAHALLE’NİN YÖNETİLMEYE İHTİYACI VAR

Muhabirimizin Yenimahalle’de en büyük sorun nedir? Sorusuna Tiryaki, yönetim boşluğu ve semtin gelişigüzel büyüdüğü cevabını vererek şunları söyledi:

“Yenimahalle’nin Veysel Tiryaki’si eksik. Yenimahalle Belediyesi’nin yönetilmeye ihtiyacı var. Burada bir yönetim boşluğu var.  Bakın Altındağ Belediyesi’nin yüzde kaçı yatırıma gidiyor Yenimahalle Belediyesi’nin yüzde kaçı yatırıma gidiyor. Ben görevi Altındağ’da aldığımda bütçenin yüzde 3’üydü. Fakat 2006 yılından bu yana yüzde 49’un altına hiç inmedi. Bu Türkiye’de bir rekordur. Yenimahalle Belediyesi’nin kredi borçlarını da sayarsak ben yüzde 10’un altında olduğunu düşünüyorum. “

SALON VERMEDİLER

Tiryaki, muhabirimizin, “Neden tanıtım toplantısını Nazım Hikmet Kültür Merkezi’nde yapmadınız?” sorusuna ise şu cevabı verdi:

“Proje tanıtım toplantısını orada yapmak istedik. Bir ay boyunca bizi oyaladılar. Bize salonu vermediler. Ben Kemal Kılıçdaroğlu’na da verdim salonu Murat Karayalçın’a da. Ama onlar bize vermedi. Böyle belediyecilik olmaz.”

YEŞİL KART DEVAM EDER DAHADA GELİŞTİRİLİR

Yenimahalle Belediyesi’nin tüm Türkiye’de bilinen yeşil kart uygulamasının devam edip etmeyeceğine ilişkin sorumuza ise Tiryaki, “Yeşil kart uygulaması gerçek ihtiyaç sahiplerine verildiği takdirde devam eder. Fakat yeşil kart olarak mı onu bilemem. Biz bunu geliştirebiliriz. Türkiye’nin en iyi yardımlaşma birimi Altındağ Belediyesi’nin Altınay isminde bir yardımlaşma birimidir. Burada psikologlar, sosyologlar çalışır. Bizde kart yoktur. Ayrıca benim inisiyatifimle hiçbir ihtiyaç sahibine yardım yapılamaz. Başkanın böyle bir hakkı yoktur. Bana sokakta bir ihtiyaç sahibi gelse onun notu tutulur ekipler evine giderek incelemeleri yapılır. İnceleme sonunda ihtiyaçları belirlenir ve vatandaşa çek verilir. Vatandaş ihtiyacı neyse o doğrultuda alışveriş yapabilir. Ayrıca ihtiyaç sahipleri için çocuk bezleri, hasta bezleri veriliyor.” 

YARDIMLARIN HABERİNİ YAPTIRMAK PRENSİBİM DEĞİL

Yapılan yardımları ve ziyaretleri haber yaptırmanın doğru olmadığını belirten Tiryaki, “Şehit ailelerine yardımların haberini yaptırmayız. yalnızca bunları değil çocuk doğmuş oraya gidilmiş, ya da taziye ziyaretine gidilmiş bunları yayınlamayız. Bunları haber yaptırmak olmaz. Bence doğru değildir. Benim prensiplerime uymayan şeyler. Ama maalesef bazı belediyelerin görüyoruz bu denli ziyaretlerinin haberlerini. Onları ‘Köfteyi değil de cızırtısını satıyorlar’ sözüyle anlatmak gerekir” diye konuştu. 

BELEDİYEMİZDE ORTALAMA MAAŞ 2 BİN 750 TL

CHP’nin gündeme getirdiği belediye çalışanlarının ücreti konusunda ise Tiryaki şunları söyledi:

“Altındağ Belediyesi’nin işçilerinin aldığı ortalama ücret 2 bin 750’dir. Ayrıca taşeron firmayla çalışmayız. Benim 15 yıldır kullandığım yöntem bütün Türkiye’deki belediyelerde yapılmaya başlandı. Kiralık araç ve taşeron firma Altındağ Belediyesi’nden bulamazsınız.”

TAKSİ DURAĞI YAPMAYI EN BÜYÜK İCRAATLARI GÖSTERİYORLAR

Rakiplerinin en büyük yatırım olarak taksi durağını gösterdiğini belirten Tiryaki, “Taksi duraklarını, muhtarlık binalarını büyümek olarak, gelişim olarak, icraat olarak gösteriyorlar. Üzülüyorum. Biz bunları yapıyoruz fakat anlatmıyoruz. Bizim için bunlar olması gereken ufak tefek şeyler. En büyük icraat olarak taksi durağı yapmak sunulamaz” diye konuştu.  

KARA PROPAGANDA YÜRÜTÜYORLAR

Hakkında bir süredir kara propaganda yürüttüklerini söyleyen Tiryaki, “Bugünlerde söylentilerde duyuyoruz. Yok, efendim işçileri çıkartacak, içkili lokantaları kapatacak, Cem Evlerini kapatacak, esnafa ceza kesecek. Bunların hepsi kara propagandadır. Bu adam belediyeyi yönetebilir mi ? Bütçeden anlar mı ? bu adam insan ayrımı yapar mı ? Bunu soran tartışan maalesef yok” ifadelerine yer verdi. 

Erkal Erdoğan / HABERVAKTİM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.