Vatandaşlardan alt geçit talebi

Vatandaşlardan alt geçit talebi

Keçiören Fatih Köprüsü’nün altında bulunan kavşakta yayalar karşıdan karşıya geçmekte zorlanıyor.

Gümüşdere Mahallesi’nde yer alan Fatih Köprüsü’nün başladığı noktanın altında bulunan kavşağa vatandaşlar yaya geçidi yapılmasını talep ediyor. Fatih Köprüsü’nün altında çeşitli fakülteler ve kurumların bulunması nedeni ile karşıya geçerken tehlike yaşadığını belirten vatandaşlar bölgede yaya geçidi olmamasından dolayı mağdur oluyor.

CANLARINI TEHLİKEYE ATIYORLAR

Fatih Caddesi’nde yer alan ve Fatih Köprüsü’nün başladığı noktanın altında bulunan kavşakta yaya geçidinin olmaması vatandaşların mağdur olmasına neden oluyor. İş giriş ve çıkış saatlerinde bölge araç trafiğinin yoğun olması ile bilinirken, trafik yoğunluğu ile birlikte gelen sorunlardan birisi ise yayaların karşıdan karşıya geçme problemi oluyor. Özellikle Keçiören tarafından gelen ve fakültelerin ve kurumların bulunduğu bölgeye geçmek isteyen vatandaşlar yaya geçidi olmamasından ötürü canlarını tehlikeye atarak karşıdan karşıya geçmeye çalışıyor.

SÜRÜCÜLER İLE GERGİNLİĞE NEDEN OLUYOR

Vatandaşların gazetemize aktardığı bilgilere göre gün içerisinde birçok kaza riski meydan geldiği bildirilirken yetkililerden bölgeye yayaların kolay geçiş yapabileceği çözüm alternatifleri oluşturulması isteniyor. Vatandaşlar, “İşe ve okula gitmek için bu güzergâhtan geçmek zorunda kalıyoruz. Özellik ile sabah saatlerinde aşırı yoğunluktan ve yaya geçidi olmamasından dolayı karşıdan karşıya geçemiyoruz. Birçok arkadaşımız araba çarpma tehlikesi ile karşı karşıya kalıyor. Bu da yetmezmiş gibi karşıdan karşıya geçmek için yolu kullandığımız için sürücüler ile tartışma yaşıyoruz. Yetkililerden bu bölgeye yaya geçidi yapmalarını talep ediyoruz” ifadelerini kullandılar.

DUYARSIZ SÜRÜCÜLER KALDIRIMI KULLANIYOR

Vatandaşlar özellik ile bazı sürücülerin güzergâhta aşırı hızlı gitmesinden de şikâyetçi olduklarını belirtirken trafiğin yoğun olduğu saatlerde ise bazı araç sürücülerin yol kenarlarında bulunan kaldırımı kullandıklarını iddia etti.  Vatandaşlar, “Keçiören’de sabah trafik yoğunluğundan dolayı bazı duyarsız sürücüler araçları ile kaldırıma çıkarak bir an önce iş yerlerine gitmeye çalışıyorlar. Vakitten kazanayım diye düşünürlerken yayaların canlarını tehlikeye atıyorlar. Yetkililerden talebimiz; trafiğin yoğun olduğu saatlerde bölgeye trafik ekiplerini sevk etmeleri ve kuralları ihlal eden sürücüleri uyarmaları” dedi.

Feyzullah DOĞRU/HABERVAKTİM
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.