Vatandaş şikayetçi: Başkentray'da kapasite düşürüldü

Vatandaş şikayetçi: Başkentray'da kapasite düşürüldü

Okulların tatile girmesi ve yaz aylarının gelmesiyle birlikte Başkentray'da kapasite düşürüldü. Vatandaşlar, trenlerin çift değil tek set gelmesinden şikayetçi.

Ankara'nın en önemli toplu ulaşım araçlarından biri olan Başkentray, Haziran ayında 1.6 milyon yolcu taşıdı. Başkentlilerin sıkça tercih ettiği Başkentray'da yaz aylarının gelmesiyle şikayetler arttı.

Okulların kapalı olması ve yaz tatili nedeniyle Başkentray'da kapasite düşürüldü. 2 set 6 vagon olarak yapılan seferlerin bazıları tek set 3 vagon olarak gerçekleştirilmeye başlandı.

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları'nın (TCDD) tek set 3 vagon kararı, Ankaralı vatandaşları mağdur etti. Sabah ve akşam saatlerinde gelen tek set trenlerin yetersiz kaldığını ifade eden Ankaralılar, yetkililere seslendi.

tren.jpg

"İNSANLAR BİRBİRİNİ İTE İTE BİNİYOR"

İşe gidip gelmek için Başkentray'ı kullandığını belirten bir vatandaş, "Bu vagon azaltma işini hangi yönetici yaptı merak ediyorum. Kendisini bir sabah veya akşam iş çıkışı bizimle yolculuk yapmaya davet ediyorum. İnsanlar işe gitmek için trene birbirini ite ite biniyor" dedi.

Tek set hizmet veren trenlerin Ankara kalabalığını kaldırmadığını belirten vatandaşlar, "Trenleri tek sete indirip millete eziyet çektiriyorsunuz. Vagon sayıları azaldığı için insanlar üst üste yolculuk yapıyor" ifadelerini kullandı.

banliyo.jpg

BASIN "SERBEST GEÇİŞ" İSTİYOR

Başkentray'ı serbest kartları olmasına rağmen ücretsiz kullanamayan basın mensupları da çözüm bekliyor. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın, Basın mensuplarının da Başkentray’dan ücretsiz yararlanabilmesi için UKOME'ye yeni bir teklif sunması bekleniyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum