Valiz fiyatları cep yakıyor: 6 bin TL'ye dayandı

Valiz fiyatları cep yakıyor: 6 bin TL'ye dayandı

Üniversitelerin açılması için geri sayım başladı. Şehir dışında okumaya gidecek öğrenciler, dayanıklı ve uygun fiyatlı valiz bulmak için arayışa girdi. 6 bin TL’yi aşan valiz fiyatları öğrencilerin bütçelerini zorlarken, satışların dibe vurduğu öğrenildi.

Üniversitelerin açılmasına sayılı günler kala, şehir dışında eğitim görecek öğrenciler, hem dayanıklı hem de bütçelerine uygun valiz arayışına başladı. 6 bin TL’yi aşan valiz fiyatları, birçok öğrencinin bütçesini aşıyor. Yüksek fiyatlar karşısında, öğrencilerin daha uygun fiyatlı seçeneklere yönelmesi bazı çantacılarda satışların azalmasına neden oldu. Ulus gazetesi, güncel valiz fiyatlarını öğrenmek için Ulus Çantacılar Çarşısı’nın nabzını tuttu. Güncel valiz fiyatlarından, doğru valiz seçimine kadar tüm merak edilenler haberin detaylarında…

ibrahim-kaytanbiyik.jpg

“ALICI BULMAK ZORLAŞTI”

Valiz satışlarının bu yıl beklediklerinden kötü geçtiğini dile getiren Çantacılar Sokağı esnafı İbrahim Kaytanbıyık, “Üniversitelerin açılmasına az bir zaman kaldı. Ancak beklediğimiz hareketi göremiyoruz. Değişen ve artan giderlerden dolayı geçen sene bin TL'ye sattığımız valizi şimdi 2 bin 500 TL'ye satıyoruz. Malum maliyetler arttı. Durum böyle olunca alıcı bulmakta giderek zorlaştı. Alım gücünün düşmesi sebebiyle, vatandaşlar yeni valiz almak yerine, mevcut valizlerini tamir ettirip kullanmayı tercih ediyor. Yaşadığımız durum sektördeki esnafları ciddi manada zora sokuyor. Satışların dibe vurmasından ve alım gücünün azalmasından dolayı zarar ediyoruz. Bundan daha kötüsü olamaz” diyerek satışlarda yaşanan duruma değindi.

ismail-erdal.jpg

“KUMAŞ VALİZ ÖNERİYORUZ”

Valizi alıp uzun süre kullanmak isteyen öğrenciler için, tercih yaparken dikkat edilmesi gereken önemli noktalardan bahseden Çantacılar Sokağı esnafı İsmail Erdal, “Plastik ve bez valizler arasında seçim yaparken kullanım amacı oldukça önemli bir nokta. Biz genelde müşterilerimize, uzun vadeli kullanımda daha güvenli olduğu ve kırılma riski olmadığı için kumaş valizleri öneriyoruz. Bunun yanı sıra kasa yapısından dolayı da depolama alanı plastik kasalara göre daha fazla oluyor. Ayrıca, kumaş valizlerde küçük cepler ve genişletilebilir bölmeler gibi avantajlar da bulunuyor. Tekerlek veya çekçek gibi parçaları kırıklığında, değişimi oldukça kolay yapılıyor” diyerek kumaş valiz kullanımının öğrencilere daha uzun vadede bir kullanım imkânı sağlayacağını dile getirdi.

valiz-1.jpg

ÖĞRENCİLERİN TERCİHİ “PLASTİK VALİZ”

Son zamanlarda plastik valizlerin görüntü ve renk skalasındaki çeşitliliğim bakımından oldukça popüler hale geldiğini söyleyen Erdal, “Burada da dikkat edilmesi gereken noktalar var” diyerek şunlara değindi:

“Polikarbon gibi kırılmayan malzemelerden yapılan valizler, daha kaliteli bir seçenek olarak öne çıkar. Bu tür valizler, şık görünümleri ve çeşitli renk seçenekleri ile tercih ediliyor. Fakat ucuz plastik valizlerde kabuk yapısının çatlaması veya kırılması gibi sorunlar yaşanabiliyor. Bu durumda da tamir edilme gibi bir durum söz konusu olmuyor. Bu nedenle, uzun ömürlü bir valiz arayanlara genellikle kumaş valizler önerilir.”

valiz-2.jpg

SET VALİZ DAHA AVANTAJLI

Parça parça valiz almak yerine set valiz almanın daha kârlı olduğunun alını çizen Erdal, “Bazı müşterilerimiz valiz alışverişi yaparken sadece bir orta boy valiz almak istiyor. Tabi bu durumda müşteriye herhangi bir şey söyleyemiyoruz. Fakat bazı müşteriler bir orta boy ve bir kabin boy valiz ya da iki orta boy valiz almayı düşündüklerinde, kendilerine bir set almalarını öneriyoruz” diye konuştu. Erdal, set halinde valiz almanın fiyat açısından daha avantajlı olduğunu şu sözlerle açıkladı.

“Orta ve kabin boy veya iki orta boy valiz almak yerine bir set aldığınızda, neredeyse bir valizi bedavaya almış oluyorsunuz. Bunun sebebi ise, setleri bozduğumuzda kalan valizleri perakende olarak satışa sunuyoruz. O sebeple de daha az karlı oluyor. Bazı müşterilerimiz önerimizi ihtiyaçlarına göre değerlendirirken, bazı müşterilerimiz ise sunduğumuz avantajları fark ederek set valiz tercih ediyorlar.”

valizz.jpg

6 BİN 500 TL’YE KADAR ÇIKIYOR

Mağazasında toptan ve perakende satış yaptığını belirten Erdal, güncel valiz fiyatları hakkında bilgi verdi. Erdal, yerli ve ithal gruplarda fiyatların değiştiğinden bahsetti. Her bütçeye uygun valizlerinin olduğunu ifade eden Erdal, valiz fiyat aralıklarını da paylaştı. Kabin boy valizlerin 700 TL ile 2 bin 500 TL, orta boy valizlerin bin 200 TL ile 3 bin 500 TL, büyük boy valizlerin ise bin 500 TL ile 4 bin 500 TL arasında değiştiğini söyledi. Set halinde satışların daha uyguna geldiğini söyleyen Erdal, toptan bazında set fiyatlarının 2 bin TL ile 4 bin TL arasında değişiklik gösterdiğini belirtti. Fiyatların, markaya ve kaliteye göre farklılık gösterdiğini de vurgulayan Erdal, Çantacılar Sokağı’nda valiz fiyatlarının 6 bin 500 TL’ye kadar çıktığını aktardı.

Kaynak:Ulus gazetesi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.