Vali Topaca’dan aşevine ziyaret

Vali Topaca’dan aşevine ziyaret

Vali Ercan Topaca Türk Kızılayı’na bağlı Ulucanlar’daki 99 yıldır ocağı sönmeyen aşevini ziyaret etti.

Ankara Valisi Ercan Topaca Türk Kızılayı’na bağlı Ulucanlar’daki 99 yıldır ocağı sönmeyen aşevini ziyaret etti.
Aşevini gezen Topaca, daha sonra ihtiyaç sahiplerinin kaplarını yemekle doldurarak yüzlerini güldürdü. Topaca, bir asırdır aralıksız faaliyet gösteren Aşevi hakkında Türk Kızılayı Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık’tan bilgi aldı.

5-9 bin arası ihtiyaç sahibine ulaşılıyor

Milli Mücadele yıllarından bugüne ocağı hiç sönmeyen 99 yıllık aşevinde günlük 5-9 bin arasında ihtiyaç sahibine ulaşılıyor. Ankara’ya Kızılay’ın gelişi 1800’lü yıllara dayanıyor ve Kızılay’ın ilk şubesi Ankara’da açılarak, milli mücadelenin 1919’da başlamasıyla Ankara’da Ulucanları bir aşevi kuruluyor. O dönemlerde vatanseverlere hizmet verirken günümüzde ihtiyaç sahiplerine hizmet vermektedir. 14 yıldır günlük kapasitesinin 5-9 bin arasında olduğu bilinen aşevinde Ramazan ayında 20 bin kişiye çıktığı bilinirken maliyetlerin tamamı yardımlarla karşılanıyor.

“Evlere sıcak yemek buradan gidiyor”

İhtiyaç sahipleri ise her gün buradaki aşevinden yemek ihtiyaçlarını giderdiklerini belirterek şu ifadeleri kullanıyor, “Burada dağıtım başladığında biz kaplarımızla gelir yemekleri alırız. Ne kadar istersek o kadar veriyorlar. Hiçbir zaman sorgu sual olmaz. Allah burada emeği geçen herkesten razı olsun. Günde bizler gibi binlerce kişi buradan faydalanıyor. Birçok aile evine sıcak yemeği buradan götürerek çocuklarının yüzünü güldürüyor”

Emrah ÖZCAN/HABERVAKTİM
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.