Vali Şahin'den Akyurt Fuarı müjdesi

Vali Şahin'den Akyurt Fuarı müjdesi

Ankara Kültür Turizm Çalıştayı’nda konuşan Vali Şahin, yapımı devam eden Akyurt’taki fuar alanıyla ilgili, “Fuar alanımızın inşaatı yüzde 30’ları geçti. İnşallah yıl sonuna kadar hizmete hazır hâle getirmiş olacağız” dedi. 

Ankara Kültür Turizm Çalıştayı’nda konuşan Vali Şahin, yapımı devam eden Akyurt’taki fuar alanıyla ilgili, “Fuar alanımızın inşaatı yüzde 30’ları geçti. İnşallah yıl sonuna kadar hizmete hazır hâle getirmiş olacağız” dedi.

Akyurt’taki fuar alanı inşaatı:

akyurt-fuar-alani-001.jpg Vali Vasip Şahin, katıldığı Ankara Kültür Turizm Çalıştayı’nda önemli açıklamalarda bulundu. Çankaya’daki bir otelde önceki gün düzenlenen, akademisyenler ve sektör temsilcilerinin de katılım gösterdiği çalıştayda konuşan Vali Şahin, Başkent turizmini geliştirmek için uzman bir ekibin 4 aydır çalıştığını açıklayarak, “Biz bu çalışmalar sonucunda oluşturulan önerileri dikkate alacağız. Bu önerilerden bütün kurumlarımız kendi üzerine düşen payı almak durumunda” dedi.

CİDDİ ÇALIŞMALAR YAPILACAK

Çalıştayda üretilen fikirlerin ya da daha sonra oluşturulacak katkıların uygulanmasının takibi için bir komisyon kurulacağını, katkıda bulunan tüm kurumların temsilcileri ile toplantılar yaparak birlikte karar verileceğini ifade eden Vali Şahin, ortaya konan projelerin, ayakları yere sağlam basan projeler olduğunu, bütçe imkânları dâhilinde ciddi çalışmalar yapılacağını belirtti.

64886bfb-b7c4-47a7-bea8-2d78b87aee64.jpg

 ÖNCE İNSANIMIZA SONRA DÜNYAYA TANITACAĞIZ

Ankara kadar çevresindeki illerin de tarihi, kültürel ve anıtsal değerlere sahip olduğunu kaydeden Ankara Valisi Şahin, “Nevşehir, Kayseri, Sivas, Aksaray, Konya, Eskişehir, Bolu, bütün Anadolu gezilip görülüp özellikle tarihî, kültürel turizmi açısından bilinmesi gereken çok yere sahip. Dolayısıyla Anadolu’nun bu geniş spektrumu Ankara’nın biricikliğini engelliyor. Ama her hâlükârda biz zenginliğimizi, değerimizi pazarlamak durumundayız. Önce kendi insanımıza, sonra dünyaya daha fazla tanıtmak durumundayız. Bunu da emek vere vere yapacağız” dedi.

İŞ VE KONGRE TURİZMİ GELİŞTİRİLECEK

Vali Şahin, Başkent’in bazı ilçelerinde sağlık turizminin ön plana çıktığını kaydetti. Şahin; Kızılcahamam, Haymana, Ayaş gibi ilçelerde bulunan termal turizminden faydalanarak o ilçelere fizik tedavi, rehabilitasyon hastanesi yapılabileceğini aktardı. Ankara’da iş ve kongre turizmini geliştirmek için Akyurt’ta yapımı devam eden çalışmalarla ilgili de bilgi veren Vali Şahin, “İş turizmini canlandırmak bakımından şu anda Akyurt’ta bir fuar alanımızın inşaatı yüzde otuzları geçti. İnşallah yıl sonuna kadar Ankara’mızın iş dünyasına, hem ulusal hem uluslararası fuarlara hizmete hazır hâle getirmiş olacağız. Bu da Ankara’nın turizmine, ekonomisine ayrı bir canlılık sağlamış olacak” diye konuştu. Çalıştaya Vali Şahin’in yanı sıra Altındağ Belediye Başkanı Doç. Dr. Asım Balcı, akademisyenler ve sektör temsilcileri katılım gösterdi.

RAMAZAN SAYGILI / HABERVAKTİM

Gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.