Vali Ercan Topaca veda etti

Vali Ercan Topaca veda etti

26 aylık Ankara Valiliği görevine dün veda eden Ercan Topaca, ‘‘Ankara hizmet etmek benim için gururdu’’ dedi. Topaca, başkentin yeni valisi Vasip Şahin için de övgü dolu sözler söyledi.

26 aylık Ankara Valiliği görevine dün veda eden Ercan Topaca, ‘‘Ankara hizmet etmek benim için gururdu’’ dedi.

Topaca, başkentin yeni valisi Vasip Şahin için de övgü dolu sözler söyledi.

Ercan Topaca nereye atandı? Ankara bugüne kadar kaç vali gördü?

Son yayımlanan Valiler Kararnamesi ile Mülkiye Başmüfettişliği görevine atanan  Ankara’nın 30’uncu Valisi Ercan Topaca için dün sabah saatlerinde veda programı düzenlendi. Ulus’taki Valilik binası önünde düzenlenen programa valilik çalışanları, kaymakamlar, il müdürleri ve çeşitli kurumların yöneticileri katıldı. 

BAŞKENT’E HİZMET ETMEKTEN GURUR DUYDUM

26 aydır sürdürdüğü Ankara Valiliği görevi dün sona eren Ercan Topaca, veda konuşması yaptığı sırada duygulu anlar yaşadı. Başkent’e hizmet etmekten büyük onur duyduğunu belirten Topaca, “Cumhuriyetimizin kurulduğu, binlerce yıllık bu tarihi şehre hizmet etmiş olmak hakikaten benim için ayrı bir gurur kaynağı. Ve hayatımda daima anlatacağım çok güzel anıların geçtiği bir dönem olmuştur” dedi.  

GÖREVLER KİMSE İÇİN BAKİ DEĞİL

“Yaptığımız kamu görevi kimse için baki değil” ifadelerini kullanan Topaca, “(Görevi) Belli bir dönem yaparsınız bu işin doğasında bu var. Belli bir süre sonra da bayrağı başka birine teslim edersiniz. Benim için de 26 aylık Ankara Valiliği görevi son Valiler Kararnamesi ile sona ermiştir. Bundan sonra Ankaralı bir hemşeriniz olarak Ankara’da yaşamaya devam edeceğim. Devletimizin bana tevdi edeceği her türlü işe hazır bir şekilde bekleyeceğiz. Ne iş verilirse ona koşacağız”

DEVLETİMİZİN NEFERİYİZ

“Bizler devletimizin neferiyiz. Makamın, mevkiinin hiçbir önemi yok. Önemli olan devletimizin ihtiyaç duyduğu anda, telefon açıldığı anda 1 saat sonra işin başında olabilecek şekilde hazır beklemektir. Benim de yönetim anlayışım bu şekildedir. Devletimiz ne zaman ihtiyaç duydu o an biz hizmete göreve koşmakla yükümlüyüz” şeklinde konuştu. 

Ercan Topaca Ankara'da neler yaptı?

Ankara Valiliği görevinde olduğu sürece il genelinde başta güvenlik ve eğitim konularında önemli çalışmalara imza attıklarını anlatan Topaca, “Ankara’da 11 bin 500 derslik inşaatı bunun yaklaşık 3 bini tamamlandı. 17 Eylül itibari ile hizmete girdi. Geriye kalan yaklaşık 8 bin civarındaki dersliğin inşaatı devam ediyor. Herhangi bir sıkıntı yok. Onlarda nöbet değişiminden sonra da yeni valimiz (Vasip Şahin) de hakikaten tecrübeli ve bildiğimiz, ülkesine hizmeti seven, gayretli bir arkadaşımız onun da aynı şekilde devam ettirebileceği yönünde hiçbir endişemiz yoktur. Eğitim alanında da Ankara için altın bir dönem olmuştur” sözlerini kaydetti.  

OSMAN AKDOĞAN/ HABERVAKTİM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.