Uzun seyahatler için uzman tavsiyesi: Yerli soğan yiyin

Uzun seyahatler için uzman tavsiyesi: Yerli soğan yiyin

Sıkça uzun seyahat edenlerin ortak görüşüne göre bazı yiyecekler adaptasyonu kolaylaştırıyor. Gittiğiniz ülkenin yerli soğanından, sarımsağından yiyerek bağışıklık sisteminizi oradaki bakterilere karşı hazırlayabilirsiniz.

Uzman görüşlerine göre vücudumuzda üretilen çok güçlü bir antioksidan olan glutatyonun üretimi için soğanın içinde bulunan cystein maddesinin soğan veya sarımsak yiyerek alınması gerekiyor. Çok kuvvetli bir antioksidan olan glutatyon, birçok hastalığın sebebi sayılan serbest radikalleri hücre içinde yok ediyor.

Yine sarımsak antimikrobiyel özelliğinden dolayı bağışıklık sistemini güçlendiriyor. Ayrıca kanın akışkanlığını sağlayarak kolestrolün düşmesini sağlıyor. Yemeklere eklenen sarımsak miktarının arttırılması bağışıklık sistemini güçlendirip soğuk havalarda vücut direncini artırıyor. Hastalanmak istemeyenler kış sebze ve meyveleriyle soğan ve sarımsağı sofradan eksik etmemeliler.

Sarımsak ve soğan bağışıklık sistemi için iki harika sebzedir. Antibiyotik özelliğine sahiptir. Yemeklerde soğan ve sarımsak kullanılıyor. Ancak salatalara çiğ soğan ya da yoğurtlara çiğ sarımsak koymak bu iki sebzeden daha iyi faydalanmayı sağlıyor.

ADAPTASYONU YÜKSELTİYOR
Soğan ve sarımsak değişik iklim koşullarına adaptasyonu yükseltiyor. Uzun seyahatlere çıkacak olanlara tavsiye olarak söylenen yerli soğan ve sarımsak tüketilmesidir. Birçok hastalığa yakalanma riskini azaltan soğan ve sarımsak gibi besinler vücut direncini artırıcı bir etkiye sahip.

Çağrı Çankaya sadece tasarım yaparak dünyayı gezen ilk ve tek kişi. Birikimi ve kredi kartları olmadan dünyayı gezdi. 23 ülkede 27 farklı şirkette çalışan tasarımcı ayrıca TEDx dahil 30 kadar üniversite ya da etkinlikte seminer verdi ve 50 farklı şehirde bulundu. Toplamda 83.902 km yol yaparak hayatı uçlarda yaşadı. Çağrı Çankaya uzun seyahat edeceklere hastalanmamak için tavsiyelerde bulunuyor. Çankaya, “Yurtdışında bir başınıza hastalanmak başınıza gelebilecek en kötü şeydir. Şişe suyu için hatta dişlerinizi bile içme suyu kullanarak fırçalayın. Her gittiğiniz ülkede oranın soğanından yiyerek bağışıklık sisteminizi oradaki bakterilere karşı hazırlayabilirsiniz” diyor. 

BAĞIŞIKLIK KAYNAĞI SARIMSAK 

Deney tüplerinde yapılan testlerde sarımsağın kanser hücrelerini öldürdüğü görülmüştür. Ayrıca bu teste dahil olan bazı insanlarda da aynı sonucu vermiştir. Yapılan araştırmada düzenli olarak sarımsak, sebze ve meyve yiyen bir grup kadında kolon kanseri riskinin % 35 azaldığı tespit edilmiştir. Ayrıca yapılan başka bir araştırmada ameliyat edilemeyecek durumda olan kolon, ciğer ya da pankreas kanseri vakalarında hastalar 6 ay boyunca sarımsak ekstresi aldıklarında bağışıklık sistemlerinin geliştiği gözlenmiştir.

AĞRILARIN İLACI SOĞAN

Soğan, antibiyotik, antiseptik, antimikrobiyal, antibakteriyel özellikleri ile hastalık ve enfeksiyonlardan uzak durmanıza yardımcı olur. Yüksek ateş , grip, öksürük ve alerjilere iyi gelir. Soğan suyu ve balı karıştırarak bu tarz hastalıklarla kolaylıkla baş edebilirsiniz. Küçük bir parça soğan koklamak burundaki kanamayı yavaşlatır ve durdurur. Her gün 1 soğan yemek uykusuzluğa ve kabuslara iyi gelir. Bu da sizin güzel bir uyku çekmenize yardımcı olur. Eğer sindirim sisteminizle ilgili probleminiz var ise soğan tüketmek, sindirim sisteminizi ve bağırsaklarınızı rahatlatacaktır. Güçlü bir hafıza ve sağlam bir sinir sistemi için soğan kullanmak zorunludur. Soğanın pek fazla bilinmeyen bir diğer özelliği ise vücut ağrılarına iyi gelmesidir.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.