Uzman erbaşlar, kadro ve 3600 ek gösterge istiyor

Uzman erbaşlar, kadro ve 3600 ek gösterge istiyor

EMUZDER Başkanı Esef Merdoğlu, Uzman Erbaş Kanununun tamamen yenilenmesi ve sözleşmeli personele de kadro verilmesi çağrısında bulundu. Peki uzman erbaşların hakları neler? Uzman erbaşlar kanununda neler değişecek?

Emekli Uzmanlar Derneği (EMUZDER) Genel Başkanı Esef Merdoğlu gazetemize özel açıklamalarda bulundu.

Uzman Erbaş Kanununun komple yenilenmesi ve özlük haklarının iyileştirilmesi gerektiğini belirten Merdoğlu, kadrosuz sözleşmeli çalışan Uzman Erbaşların gelecek kaygısı yaşadıklarını ve mağdur edildiğini söyledi.

Yetkililerden sözleşme talebinde bulunan Merdoğlu, uzman erbaşların ordu evine alınmamasının ise eşitsizlik ve ayrımcılık olduğunu belirtti. 

Ayrıca 3600 ek gösterge talepleri olduğunu dile getiren Merdoğlu, “3600 ek gösterge istiyoruz, bunu hak ediyoruz” dedi.

dsc_0780.jpgUZMAN ERBAŞLAR MAĞDUR EDİLİYOR

Kanunun 1986 yılında günü kurtarmak için yürürlüğe girdiğini hatırlatan Merdoğlu, “Taşeron işçilere kadro verildi. Polislere, hemşirelere, din görevlilerine 3600 ek göstergeden bahsedildi. Ülkede çalışan her kesim bir yerlerden hak alıyor fakat Türkiye’nin en ağır işini yapan, ölüme en yakın olan Uzman Erbaşlar mağdur ediliyor. Kadrosuz sözleşmeli çalıştırılıyor”  

PROFESYONELLEŞME DİYORUZ,      AMATÖRCE DAVRANIYORUZ

“Profesyonelleşme diyoruz, hak teslim etmeye gelince amatörce davranıyoruz. Çok ağır bir iş yapıyorsun, sermayesi tamamen canın, ölme ihtimalin diğer vatandaşlara göre en yüksek oranda bir meslektesin, buna rağmen gelecek kaygısı yaşıyorsun. Sözleşmelisin ve bu sözleşme hiyerarşik yapı içerisinde komutanın iki dudağı arasında. Sözleşmenin sonunda topla çantanı git denildiğinde, her şey bitebiliyor. Ailesi ve çocukları olan birisi ortada kalabiliyor. Sözleşmeli çalışmak ruhen bitiriyor” dedi.

ORDUEVİNE GİREMİYORLAR

Uzman Erbaşların ordu evine alınmamasına da değinen Merdoğlu, bu uygulamanın ayrımcılık olduğunu söyledi.

Merdoğlu, “Orduevine girememek orada bir şeylere muhtaç olmak değildir. Uzman Erbaşları yapılan ayrımcılık psikolojik olarak rahatsız ediyor. Aynı mevzide savaşıyoruz fakat aynı orduevine giremiyoruz. Uzman Çavuşlar ailesini, çocuklarını ordu evine götüremiyorlar. Bu ayrımcılığın son bulmasını istiyoruz” 

dsc_0771.jpgAYRIMCILIK SON BULSUN

“Türk Silahlı Kuvvetleri’nde her yıl çıkan iş riski görev tazminatı var. Risk nedir? Aynı mevzide düşmanla çatışan 2 askerin ölme riski aynıdır, eşittir. İş riski tazminatında dahi bu eşit değil. Subaya daha fazla, astsubaya daha az, uzman çavuşlara daha az veriliyor. Subayın, astsubayın silahını devlet hediye ediyor uzman çavuş parasıyla alıyor. Doğuya şark görevine gidiyoruz, subaya astsubaya garnizon süresi 2 yıl, uzman çavuşa 5 yıl. Bu gibi eşitsizlikler ve ayrımcılıklar, uzman çavuşları psikolojik olarak ve ruhen çökertiyor” ifadelerini kullandı.

KANUNUN DEĞİŞMESİ LAZIM

3600 ek göstergenin emniyet mensuplarına verildiğini, Uzman Erbaşlara ise verilmemesinin, uzman erbaşların psikolojik açıdan ayrımcılığa maruz kaldıklarını hissetmelerine neden olduğunu söyleyen Merdoğlu, “Türk Silahlı Kuvvetlerinde Uzman Erbaş ve diğerleri arasında eşitsizlik ve ayrımcılığın hat safhadadır.  3600 ek gösterge istiyoruz, bunu hak ediyoruz. Profesyonel askerlikle ilgili Uzman Erbaş kanunu komple değişmesi lazım” şeklinde konuştu.

Emrah Özcan / HABERVAKTİM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.