ÜZERİMİZE DÜŞENİ YAPMAYA HAZIRIZ

ÜZERİMİZE DÜŞENİ YAPMAYA HAZIRIZ

ANKESOB Başkanı Mehmet Yiğiner, ülkemizde oluşturmaya çalışılan kaosa izin vermeyeceklerini belirterek, “Türk esnaf ve sanatkârları ülkemiz için üzerine düşeni yerine getirmeye her zaman olduğu gibi bugün de hazırdır” dedi.

DÜKKANLARIMIZI AÇIK TUTACAĞIZ
Vatandaşları bu süreçte soğukkanlı ve sağduyulu davranmaya çağıran Yiğiner, “Günlük işlerimizi korkmadan, çekinmeden yapmaya devam edeceğiz. Dükkânlarımızı açık tutacağız, sokaklara da çıkacağız, işimizi de yapacağız. Herkesi sağduyulu olmaya, birbirimizi anlamaya, kardeşliğimizi geliştirmeye, birliğe davet ediyoruz” diye konuştu.
YARDIMLAR DEVAM EDECEK
Gerekirse esnaf ve sanatkarların Kurtuluş Savaşı’nda olduğu gibi vatanperverlik ruhuyla terör örgütlerine ve işbirlikçilerine gereken cevabı vermek için hiçbir fedakârlıktan kaçınmayacaklarını belirten Yiğiner, şehit ailelerine ve gazilere maddi  ve manevi destek olmaya devam edeceklerini kaydetti.

UĞUR ÖĞÜT/ HABERVAKTİM-

Ankara Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (ANKESOB) Başkanı Mehmet Yiğiner, ülkemizde yaşanan terör olayları ve esnafın tutumuyla ilgili bir açıklama yaptı. Kanlı terör saldırılarından dolayı büyük bir üzüntü duyduklarını kaydeden Yiğiner, “Bu sistematik terör saldırıları hepimizi derinden üzmekte ve bin yıllık kardeşliğimizi hedef almaktadır. Çocuk, genç, yaşlı, erkek, kadın ayrımı yapmadan bütün vatandaşlarımızı hedef seçen terör örgütlerinin ülkemizin birliğine ve bütünlüğüne karşı yürüttükleri bu hain saldırıları şiddetle, nefretle kınıyor ve lanetliyoruz” dedi.
OYUNLAR HEP BOŞA ÇIKTI
“Kandan beslenen zihniyet, korku atmosferi yaratarak toplumda huzur ve güven ortamının bozulmasını, ülkemizin kalkınmasını engellemek ve bizleri birbirimize düşürmek istemektedir” diyen Yiğiner, “Ülkemizin bütünlüğüne kasteden hainler, kahpe terör saldırıları ile amaçlarına asla ulaşamayacaktır. Türk Milleti olarak geçmişten günümüze birlik ve beraberliğimizi bozacak girişimleri her zaman boşa çıkarmışızdır. Bu toprakların mayası öylesine güçlüdür ki; geçmişte de vatanımız üzerinde bu tür oyunlar oynanmış, devletimizin ve milletimizin engin vatanseverlik duygusuyla bu kirli oyunlar bozulmuştur” diye konuştu.
DÜKKANLARIMIZI AÇIK TUTACAĞIZ
Bu süreçte soğukkanlı ve sağduyulu davranarak toplumda kargaşa yaratılmasına asla izin vermeyeceklerini belirten Yiğiner, “Günlük işlerimizi korkmadan, çekinmeden yapmaya devam edeceğiz. Türk esnaf ve sanatkârları ülkemizin geleceği ve refahı için üzerine düşen her türlü görev ve sorumluluğu yerine getirmeye her zaman olduğu gibi bugün de hazırdır. Dükkânlarımızı açık tutacağız, sokaklara da çıkacağız, işimizi de yapacağız. Biz esnaf ve sanatkârlar, birlik ve beraberlik duygusu içerisinde devletimizin yanında dimdik ayakta durmaktayız. Herkesi sağduyulu olmaya, birbirimizi anlamaya, kardeşliğimizi geliştirmeye, birliğe davet ediyoruz” şeklinde konuştu.
HİÇBİR FEDAKÂRLIKTAN KAÇINMAYIZ
Yiğiner ayrıca şunları söyledi: “Ülkemizin huzur, güven ve istikrarını bozmayı amaçlayan yurtiçi ve yurtdışı kaynaklı terör planlayıcıları  ve destekleyicileri amaçlarına ulaşamayacaktır. Türk Milleti,  söz konusu ‘Vatan’ olduğunda her zaman olduğu gibi yine tek vücut olarak duracak, onu hiçbir güç sindiremeyecektir. Millet olarak asla yılgınlığa düşülmeyecek, bu badireler atlatılarak, terör belasının üstesinden gelinecektir. Türkiye Cumhuriyeti’nin hiçbir terör örgütü önünde boyun eğmeyeceğini, Kurtuluş Savaşı’nda olduğu gibi vatanperverlik ruhuyla terör örgütlerine ve işbirlikçilerine gereken cevabı vermek için hiç bir fedakârlıktan kaçınılmayacağının bilinmesini açıkça ilan ediyoruz”

ŞEHİT YAKINLARINA VE GAZİLERE DESTEK SÖZÜ

“Son olarak şunu ifade etmek isteriz ki; Canlarını feda eden şehitlerimiz sayesinde huzur ve güven içerisindeyiz ve işlerimizi rahatlıkla yapıyoruz. Şehitlerimizin akan kanları bu toprakları, bizlere vatan yapmıştır. Şehit ailelerimize ve gazilerimize her zaman olduğu gibi maddi  ve manevi destek olmaya devam edeceğiz. Onlar bizlere emanettir. Ülkemizin, en kısa zamanda barışa ve huzura kavuşması dileği ile Esnaf ve Sanatkârlar teşkilatı olarak sevgi ve saygılarımızı sunuyoruz. Allah ülkemizin ve milletimizin yar ve yardımcısı olsun.”

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.