Uyuşturucuya Yasal Kılıf!
DÜÇGED Genel Başkanı ve Uyuşturucu ile Mücadele Şurası Üyesi Ercan Akpınar, yasaklanan uyuşturucu maddelerindeki bir kimyasalın değiştirilmesiyle birlikte artık o zehrin yasal hale geldiğini ve insanları zehirlemeye devam ettiğini söyledi.
ZEHİR TACİRLERİNİN KİMYASAL OYUNU
Habervaktim'e konuşan Akpınar, uyuşturucu maddelere karşı alınan devlet önlemlerine rağmen zehir üreticilerinin yasal engelleri kolay bir şekilde aşabildiklerini kaydetti. Akpınar, "Yasak kapsamındaki uyuşturucu maddenin ufacık bir kimyasal maddesi değiştirildiği zaman artık o zehirli madde, yasak olmaktan çıkıyor. Devlet, tam yasağı çıkarmışken içinde ufak bir kimyasal madde değişliği ile bu maddeler yasal hale geliyor" diyerek bu tezgahın 'psikoaktif' olarak adlandırıldığını belirtti.
KARGOYLA BİLE GÖNDERİYORLAR
Bir kimyasalın değiştirilmesinin ardından kalkan yasakla birlikte o uyuşturucu maddelerin yeniden piyasaya rahat bir şekilde sürüldüğünü anlatan Akpınar, "Bu maddeler yine insanları zehirlemeye devam ediyor. Bu maddeleri kargo kanalıyla bile evinize kadar getirttirebiliyorsunuz. Artık o zehirleri devletin yasak hale getirmesi 2-3 sene" dedi.
Fotoaltı: Genel Başkan Akpınar, psikoaktif maddelerin her geçen yıl artığını 2014 verilerine göre 340'a çıktığını söyledi.
SÜLEYMAN TOKER- OSMAN AKDOĞAN/ HABERVAKTİM-
Dünya Çocuk ve Gençlik Derneği (DÜÇGED) Genel Başkanı ve Uyuşturucu ile Mücadele Şurası Üyesi Ercan Akpınar, Habervaktim'e konuşarak insanları özellikle gençleri zehirleyen uyuşturucu maddelerle ilgili çok çarpıcı açıklamalarda bulundu.
ZEHRİ YASAL HALE GETİRMEK KOLAY HALE GELDİ
Uyuşturucu yaşının ilkokul çağlarına düştüğünü hatırlatan Akpınar, uyuşturucuda dönen tezgahla ilgili ilginç bilgiler verdi. Akpınar, uyuşturucu maddelere karşı alınan devlet önlemlerine rağmen zehir üreticilerinin yasal engelleri kolay bir şekilde aşabildiklerini kaydederek, "Psikoaktif dediğimiz bir olay var. Devlet, uyuşturucuyla mücadele ediyor. Belirlenen uyuşturucu maddelerin yasaklanması için 2-3 sene uğraşıyor. X maddeli bir uyuşturucuyu yasak kapsamına alınıyor. Yasak kapsamındaki uyuşturucu maddenin ufacık bir kimyasal maddesi değiştirildiği zaman artık o zehirli madde, yasak olmaktan çıkıyor. Örneğin bonzai, esrar deniyor. Devlet, tam yasağı çıkarmışken içinde ufak bir kimyasal madde değişliği ile bu maddeler yasal hale geliyor. İşte psikoaktif dediğimiz olay bu" dedi.
340 PSİKOAKTİF YASA KAPSAMINA ALINDI
Psikoaktifin yıllara göre verilerini paylaşan Akpınar, "2007- 2013 yılları arasında toplam 94 yeni psikoaktif, 2014 yılı içerisinde yasa tasarısında alınan 246 yeni psikoaktif madde ile birlikte bu yıllar arasında toplam 340 psikoaktif madde yasa kapsamına girmiştir" diye konuştu.
KARGOYLA BİLE GÖNDERİYORLAR
Bir kimyasalın değiştirilmesinin ardından kalkan yasakla birlikte o uyuşturucu maddelerin yeniden piyasaya rahat bir şekilde sürüldüğünü anlatan Akpınar, "Bu maddeler yine insanları zehirlemeye devam ediyor. Bu maddeleri kargo kanalıyla bile evinize kadar getirttirebiliyorsunuz. Artık o zehirleri devletin yasak hale getirmesi 2-3 sene" şeklinde konuştu.
TOPLUMUN GÖRÜNMEYEN YARALARI
Sokaklarda, trafik lambalarında çalıştırılan çocuk konusuna da değinen Akpınar, "Bunlar toplumun görünmeyen yaraları. Yasalar bu çocukları korumaya alıyor; ancak o çocuklar hakkında şikayetçi olunursa yasa uygulayanlar devreye giriyor. Herkes bu konunun toplumsal bir yara olduğunu söylüyor; ama kimse şikayet etmiyor. Mekanizma da şikayet olmadığı için harekete geçmiyor. Eve katkı gerekiyorsa aileler çocuklarını oralara yolluyorlar, çocuklar orada mendil satıyorlar. Gerçekten orada ihtiyacı olan olduğu kadar 'sizi koruyoruz' diyen güçler de var. Ankara'da bu güçler pek fazla etkili değil; ama İstanbul, İzmir gibi yerlerde bu güçler oldukça etkili. Onları engellemenin en iyi yolu iş, aş, ekmek" dedi.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.